Het Perfecte Plaatje, RTL

Fotografen Bibi Breijman en Stefano Keizers hopten van Waddeneiland naar Waddeneiland in de finale van Het Perfecte Plaatje. De twee finalisten schoven ook nog even aan bij Beau om te praten over het afgelopen seizoen.

Let op, spoiler alert: we bespreken hieronder de winnaar van Het Perfecte Plaatje!

Presentator Tijl was ook te gast: “Ze gaan voor een langere periode dit aan: het begint eind mei en jullie zaten er tot november aan vast. Je bent er in die periode continu mee bezig” Beau reageerde verbaasd: “Zijn jullie er dan elke dag mee bezig?” Publiekslieveling Stefano wel: “Het blijft door je hoofd heen spoken.” Winnares Bibi deelde zijn mening: “Ik had het ook onderschat. Je levert soms een foto in en krijgt na weken pas de uitslag. Dan blijft het in je hoofd rondspoken.”

Article continues after the ad

Reportage met haar oma

Bibi won dit seizoen onder andere door haar indrukwekkende drieluik van haar oma van een aantal afleveringen terug, die als klein meisje in een jappenkamp zat. “Ze is naar Nederland gevlucht met dit schip”, vertelde ze al wijzend naar de foto. “Ze heeft nooit meer over haar pijn gepraat. Dit was het moment om haar verhaal te doen, vond ze zelf. Daarmee doorbrak ze een taboe.”

De finale

Het was een spannende finale, maar vlogster Bibi won uiteindelijk de finale-opdracht. Twitteraars gunnen het haar ontzettend, maar balen ook dat de creatieve Stefano niet met de titel naar huis ging. “Een National Geographic met een reportage van de creativiteit en risico’s en geweldig mooi verhalende foto's van Stefano Keizers had ik graag gekocht.”

Komt er een nieuw seizoen van Het Pefectie Plaatje? Wij denken van wel, als we alleen al naar de fantastische kijkcijfers kijken.