Ter gelegenheid van de verschijning van het boek Stappen tellen van Henk Spaan, geven wij het boek 8 x weg.

Stappen tellen

De zeventigjarige Eduard Wakker woont sinds kort in een appartementencomplex voor vijfenzestigplussers. Hoogtepunt van de week is het bijwonen van de werkgroep Rituelen na het overlijden van een medebewoner. Zijn vrouw Lieke is anderhalf jaar eerder overleden. Dat het leven gewoon doorgaat, weet Eduard ook wel. Dat het niet gemakkelijk is eveneens. Maar dat het gemis zo groot is, had hij niet kunnen bevroeden. Hij maakt aantekeningen en wil hun gezamenlijke geluk toevertrouwen aan het papier. Zijn herinneringen brengen hem terug naar hun vakanties in Italië, waar ze ooit trouwden.

Met zijn vriend en medebewoner Wally wandelt Eduard vaak van de flat naar het café en weer terug. Intussen kijken ze op hun telefoons hoeveel stappen dat oplevert. Ze praten over hun leven en de wegen die ze bewandeld hebben. En terwijl Wally’s geheugen achteruitgaat, herovert Eduard stukje bij beetje zijn leven op de dood van zijn vrouw.

Henk Spaan

Henk Spaan is hoofdredacteur van het voetbaltijdschrift Hard gras. Hij publiceerde verschillende door voetbal geïnspireerde poëziebundels en schrijft bijna dagelijks een column in Het Parool. Zijn indrukwekkende boek Nouri, over de jonge voetbalbelofte Abdelhak Nouri, werd een bestseller.

Article continues after the ad