William Rutten

Er waren blijkbaar best veel mensen die dachten dat Het Perfecte Plaatje-kandidaat Janny van der Heijden afgelopen dinsdag 'kansloos' zou zijn in het eerste deel van de finale, maar niets is minder waar, zo slaat jurylid William Rutten terug op Insta.

Article continues after the ad

Dat Janny eruit zou vliegen, was per ongeluk al bekendgemaakt door RTL, maar William las na afloop van de uitzending veel kritiek op de jury. Kijkers riepen dat Janny 'kansloos' zou zijn. "Ik las vrij vaak dat Janny kansloos was in deze finale opdracht en dat het daarom niks toevoegde aangezien ze een week eerder ook niet gewonnen had", schrijft de meesterfotograaf - en dat is volgens hem dus volledig onterecht.

'Andere keuzes maken'

Het jurylid, dat zich wel vaker uitlaat over de kritiek op 'zijn' programma, legt uit hoe de vork echt in de steel zat. "Janny had wel degelijk in het tweede deel van de finale kunnen staan als zij andere keuzes had gemaakt!", aldus William. "Ze had veel betere macro foto’s en de foto van de vacht van het paard was gewoon een kunstwerk! Ook deze foto van 'Spider-Man' was sterker dan die ze had ingeleverd! Had ze andere keuzes gemaakt dan had ze misschien wel verder kunnen komen!"


Verkeerde keuzes

Het gebeurt veel vaker; goede fotografen die er toch uitvliegen terwijl ze wel andere, veel betere beelden maakten. "Elk seizoen gaan er kandidaten uit door verkeerde keuzes maken, dat is inmiddels een vast onderwerp geworden. Het is een situatie waar elke fotograaf mee moet dealen op dagelijkse basis, welke is nou echt de beste?" William heeft genoten van Janny, wil hij toch nog maar even benadrukken. "Dank voor je geweldige bijdrage dit seizoen Janny, voor je vele 'perfecte plaatjes'. We zijn allemaal van je gaan houden om wie je bent en wat je uitstraalt, en wat een doorzetter!!!


Bibi Breijman en Stefano Keizers zijn nog over! De twee strijden om de winst in de grote finale van Het Perfecte Plaatje, dinsdag om 20:30 uur te zien op RTL 4.