Georgina Verbaan en Juvat Westendorp

Georgina Verbaan ging gisteren in Het Perfecte Plaatje op RTL 4 uit de kleren voor mede-kandidaat Juvat Westendorp, die de iconische Lovesexy-albumcover van Prince mocht 'namaken'. Een horde verontwaardigde kijkers kreeg de indruk dat Georgina min of meer gedwongen naakt ging, maar jury-opperhoofd William Rutten ontkent dat nu stellig.

Article continues after the ad

Juvat sleepte een dikke 9 in de wacht voor zijn eigen versie van de bekende foto van 'his Royal Badness'. De acteur ging - net als Georgina, trouwens - door en maakt nog steeds kans om de felbegeerde finale te halen.


William Rutten wil alleen wel even wat verwarring weghalen: Georgina werd niet door Juvat en óók niet door de programmamakers gepusht om uit de kleren te gaan. 

William Rutten over naaktshoot-ophef

Georgina zei nogal nadrukkelijk écht niet naakt te willen gaan, maar uiteindelijk deed ze het toch. "Er zijn mensen die het idee hebben dat Georgina gedwongen zou zijn en dat ze geen kant op kon", schrijft William op Insta. Hij wil kijkers op het hart drukken dat het allemaal in goed overleg ging. "Lieve mensen dat is echt niet aan de orde geweest. Ik kan jullie verzekeren dat aan Juvat en Georgina is aangeboden dat ze onderling mochten ruilen van hoes, die keuze was aan hun zelf. Ze hebben daar uiteindelijk zelf niet voor gekozen." Oftewel: Georgina stond er helemaal achter! 

Montage van Het Perfecte Plaatje

William geeft min of meer toe dat de montage... niet echt meehielp in dit geval. "Vergeet nooit dat jullie een montage zien van een hele dag dus niet alles mee kunnen krijgen hoe zo’n dag verloopt." "Niemand moet iets tegen zijn wil", verzekert hij kijkers. De hele reactie van het jurylid check je hieronder!

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.