Aladdin première

Will Smith is te zien in een gloednieuwe docuserie van Netflix. Hij presenteert Amend: The Fight For America. Hierin gaat de acteur het hebben over het 14e amendement op de Amerikaanse grondwet. De documentaire verschijnt 17 februari op Netflix.

Het 14e amendement

Ondanks dat het 14e amendement van de Grondwet stelt dat iedereen gelijk is, is dat in de praktijk verre van waar in de States. In Amend: The Fight For America wordt dit op een heldere en confronterende manier uitgelegd. Iedere aflevering duurt een uur en behandelt een andere invalshoek over de strijd voor gelijke burgerrechten.  

Article continues after the ad

Samuel L. Jackson in de trailer

De trailer voor Amend: The Fight For America kan je hieronder bekijken. Naast de Fresh Prince-acteur komen onder andere Samuel L. Jackson, Sterling K. Brown en Diane Lane aan het woord. Zij lezen toespraken voor van beroemde activisten die streden voor gelijkheid.

Will ‘Fresh Prince’ Smith

Afgelopen jaar heeft Will Smith niet alleen gekeken naar de geschiedenis van Amerika, maar ook naar zijn eigen verleden. De reünie-special van The Fresh Prince of Bel-Air is vorig jaar gefilmd. Hierin blikt de hele cast terug op de succesvolle 90s sitcom. In Amerika ging dit op 19 november in première bij HBO Max. Wanneer we in Nederland kunnen genieten van deze bijzondere terugblik blijft onduidelijk. Daarnaast is Will Smith in het najaar te zien in de film King Richard.

Amend: The Fight For America is vanaf 17 februari te zien op Netflix. Ondertussen check je hier de 8 beste films van Will Smith.