Will Smith

Na een Netflix-docu over de geschiedenis van de Amerikaanse politiek overweegt Will Smith nu zelf het Witte Huis in te gaan. De acteur wacht nog wel tot de rust terugkeert.

‘Ik wil iets bijdragen’

Dit vertelt hij in de podcast ‘Pod Save America’. “Ik denk dat ik voor nu even wacht tot het kantoor is opgeruimd, maar later wil ik er wel over nadenken.” De Fresh Prince-acteur vertelt dat hij zeker iets wil bijdragen. “Ik heb absoluut een mening. Ik ben optimistisch, ik heb hoop, ik geloof in begrip tussen mensen en ik geloof in de mogelijkheid om harmonieus met elkaar om te gaan.

Racisme in Amerika

Vier voormalig medewerkers van Barack Obama tijdens zijn presidentschap presenteren de podcast. Ze spreken met Will Smith ook over zijn ervaringen met racisme. “Ik ben in mijn leven vijf of zes keer het n-woord genoemd. Gelukkig voor mijn zelfbeeld was dat nooit door een slim persoon. Ik ben opgegroeid met het idee dat racisten en racisme dom zijn. Ik moest gewoon slimmer zijn.

Article continues after the ad

Will Smith heeft al veel verschillende rollen op zijn naam staan, van de vrolijke Fresh Prince tot een serieuze vader in The Pursuit of Happyness. We zijn erg benieuwd of we deze ‘kameleon’ de komende jaren ook in Washington gaan zien.