Wilfred Genee

Veronica Inside-presentator Wilfred Genee vertelde in de radiovariant van het praatprogramma over een... nogal raar telefoongesprek met PvdA-voorman Lodewijk Asscher. Die belde Wilfred al schreeuwend en tierend op. Wat is hier aan de hand?

Article continues after the ad

Wilfred staat wel bekend om zijn scherpe en ietwat venijnige toon. Daar moesten BN'ers als André Hazes en Bridget Maasland al eens aan geloven. Maar een boze Asscher die aan de lijn hangt? Dat had 'ie vast niet verwacht. Waar heeft hij dat aan te danken? Nou, het zit zo:

Schreeuwende Lodewijk

"In de auto hier naartoe had ik een woedende Lodewijk Asscher aan de lijn. Ik was helemaal verbaasd", vertelt Wilfred in de radioshow (via RTL Boulevard). "Ik was net in mijn auto aan het achteruit rijden, mijn telefoon ging af, deed hem aan mijn oor en zei: ‘Hallo met Wilfred.’" Vervolgens begon Asscher een soort schreeuw-tirade waar Tweede Kamervoorzitter Arib van zal walgen!

Oeps...

"Toen schreeuwde hij: ‘Ja, heb je even tijd voor me?’ Ik zei: ‘Sorry, met wie spreek ik eigenlijk?’ Toen schreeuwde hij: ‘Met Lodewijk natuurlijk!’", vervolgt Wilfred. Nou, we zijn inmiddels wel benieuwd naar de clou van het verhaal. Die kwam al snel. "Ik kijk op mijn telefoon en zie inderdaad Lodewijk Asscher staan. Ik zei: ‘Lodewijk, wat kan ik voor je betekenen?’" Vervolgens zag Asscher in dat hij een foutje had gemaakt. "Hij zei toen: ‘Ehhh… Ik heb waarschijnlijk de verkeerde Wilfred aan de lijn.’ Ha ha ha! Ik denk dat een van zijn adviseurs waarschijnlijk ook Wilfred heet." De heren begonnen, eenmaal bijgekomen van het getier, normaal te praten. "We hebben even heel kort gekletst en hij zei: ‘Sorry dat ik je lastigval.’"