Wilfred Genee

Vanaf donderdag beginnen Wilfred Genee, Johan Derksen, René van der Gijp (én natuurlijk ook Hélène Hendriks) aan een monsterklus: zestig dagen achter elkaar live tv maken op SBS6. Veronica Superguide sprak met het beruchte en legendarische trio: "Normaal gesproken hebben wij het in de derde week wel een beetje met elkaar gehad."

Article continues after the ad

De heren schitteren (omringd met feestelijke Oranje-prullaria) op de cover van de nieuwe Veronica Superguide, die vanaf vandaag in de winkels ligt. Zestig dagen lang buffelen, eerst over het EK en daarna óók nog rondom de Tour de France en de Olympische Spelen. Uiteraard pakken ze politiek en entertainment óók mee.

'Wel wat gewend'

"Door VI Oranje zijn we natuurlijk wel wat gewend", geeft Wilfred aan. "Mijn record is 56 dagen in 2012. Toen heb ik eerst het EK gedaan, daarna Tour de Jour en ook nog zes dagen Olympische Spelen vanuit Nederland."

'Spectaculaire publicaties in de media'

"Het is natuurlijk niet ons derde jaar op tv, snap je wat ik bedoel? Dan had ik gezegd: daar moet je niet aan beginnen, dat is overkill", legt René uit. "We doen dit nu al zo lang, dat ik denk: ik zie wel waar het schip strandt." Johan - die helemaal uitgeluld is over voetbal en volgend jaar stopt met VI - sluit zich daar bij aan. "We zullen wel kijken hoe het afloopt. Als bij ons de irritaties oplopen, willen er nog weleens spectaculaire publicaties in de media verschijnen. Wij zijn natuurlijk drie opgezwollen egootjes die weleens botsen, maar het komt ook altijd wel weer goed."

Ruziemaken

Gezien het fittie-verleden van de heren is het op zijn zachtst gezegd spannend of ze die twee maanden zonder kleerscheuren uitzitten. "Ruzie valt niet uit te sluiten", geeft Wilfred toe. "Normaal gesproken hebben wij het in de derde week wel een beetje met elkaar gehad. Omdat je zoveel op elkaars lip zit, ontstaat er altijd wel iets van irritatie. Nu heb je de wetenschap dat je daarna nóg vier weken hebt. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat."

De Oranjezomer wordt van 10 juni t/m 11 juli vanuit Slot Zeist uitgezonden en is dagelijks direct na het EK-duel van die avond rond 22:55 uur te zien op SBS6 en KIJK.nl, met vanaf 11 juni voorafgaand van 20:00 uur tot 20:45 uur een voorbeschouwing. Vanaf 12 juli t/m 8 augustus zendt De Oranjezomer uit vanaf Droompark de Zanding in Otterlo. De Oranjezomer is dan vanaf 21.30 uur tot 22.30 uur te zien.