Wilfred Genee

Veronica Inside-presentator Wilfred Genee ligt onder vuur bij zijn eigen collega's. Johan Derksen en René van der Gijp vielen hem publiekelijk af en zouden zelfs op zoek willen naar een nieuwe presentator. Nu reageert een aangeslagen Wilfred voor het eerst zelf op de gigantische media-rel.

Article continues after the ad

Een rel die ontstond nadat de VI-heren een ándere rel probeerden op te lossen met een speciale racisme-thema-uitzending. Sinds die bewuste - en voorlopig laatste - show van afgelopen maandag, waarin Wilfred Johan fel aanpakte, willen 'Gijp' en Derksen niet meer samenwerken met Wilfred. "Ik weet niet waar het mis is gegaan", zei de presentator gisteren in een lange uitleg in de radiovariant van Veronica Inside.

Boos

"Ik ben er helemaal klaar mee. Ik ben boos", zei de presentator, die toegeeft dat de spreekwoordelijke bom al een tijdje op barsten stond. De heren hadden een tijdje vóór de uitzending al mot, zo blijkt nu. "Er waren spanningen over een eventueel dagelijkse versie van ons programma. Daar waren we het niet allemaal over eens. Dat zorgde ervoor dat we onderling geen goede verstandhouding meer hadden. Zelfs dusdanig slecht dat we maandag al bijna niet meer met elkaar spraken."

Afspraken

"Ik weet niet wat er in de laatste vier uur voor de uitzending gebeurd is, maar klaarblijkelijk ging daar iets mis", blikt Wilfred terug. Volgens hem hadden hij en Gijp voor de uitzending nog een bezoek gebracht aan het thuisadres van Johan. Daar bespraken ze dat al dat ze gasten wilden uitnodigen om over racisme te praten. De heren waren het toen eens, maar voor de show dreigde Johan opeens dat hij niet meer aan tafel wilde zitten. Hij was het blijkbaar toch niet eens over de gasten. "Het escaleerde stevig", aldus Wilfred, die ook aangaf dat hij zenuwachtig de uitzending in ging. Het hele verhaal van Wilfred kun je hieronder terugkijken. Heb je even twintig (!) minuten?