Humberto Tan in Jinek op RTL 4

Eerder deze maand gaf Humberto Tan een misschien wel héle subtiele hint over een eventuele talkshow-comeback! Zien we hem ooit weer terug met zijn eigen RTL Late Night?

Article continues after the ad

Misschien denken we iets teveel door, kan ook. Maar kijk even mee. Wat valt je op aan onderstaande tweet? Een berichtje waarin Humberto's tijd bij RTL Late Night wordt aangehaald?

 

Comeback?

Nou? Oké, oké, dit was misschien een instinker. Je kon namelijk nooit raden wáárom we deze tweet hier neerzetten. Wat blijkt? Humberto gaf dit berichtje een... like! En nee, inderdaad: dat zegt helemaal niets. Misschien is hij gewoon blij met het compliment van deze kijker die hem en RTL Late Night mist. Of... misschien is Humberto 't met haar eens en 'hoort hij gewoon weer een Late Night talkshow te doen'. Gaf Humberto in het verleden ook al 'hints'? Wij doken even in de archieven!

Hints

De meest recente hint stamt van slechts een paar maanden geleden. Ruud de Wild vroeg Humberto in zijn podcast 30 Minuten Rauw op de man af of hij nog 'iets recht te zetten' had na het gefaalde Late Night-avontuur. Nou... Humberto sluit een comeback niet uit, gaf hij toe. Maar áls dat gebeurt, in ieder geval niet binnenkort. "Ja, ik ben wel een sportman, maar op dit moment is het landschap (wijzend op Eva, Beau en Op1, red.) gewoon goed verdeeld."

Terugpakken

We gaan een stukje verder terug in de tijd. Toen Humberto eerder dit jaar, voor het eerst sinds zijn Late Night-exit, weer bij RTL aan een talkshowtafel zat. Bij Jinek in dit geval. Die vroeg hem uiteraard hoe het was om weer aan deze tafel te zitten. Op het tv-tijdstip dat hem zóveel uitzendingen bracht. 

"Die dingen kunnen gebeuren", blikte hij terug op het gedwongen vertrek in 2018. "Je weet dat de wetten in medialand keihard zijn. Natuurlijk ben ik gekwetst geweest, is mijn ego geschaad, heb ik pijn gehad. Ik ben ook maar een mens. Maar als dat gebeurt kan je in een hoekje gaan zitten om je wonden te likken. Of je kan je oprichten en nieuwe paden inslaan. Ik heb voor dat tweede gekozen."

'Mislukt'

Na die bewuste uitzending blikte de presentator nog een keertje terug op instagram. Hij kon het niet laten om ook even subtiel te sneren naar mensen die vonden dat Late Night was geflopt. "De agelopen jaren heb ik in kranten gelezen hoe 'Humberto is mislukt met RTLLN', ik hoorde een collega zelfs 'zingen' hoe 'Tan en Twan zijn geflopt en geslacht'. En zo waren er nog meer voorbeelden." En dat beeld is een beetje krom, stelt hij. "Het past totaal niet bij het gevoel dat ik heb over RTLLN. Het past niet bij de vele prijzen die we gewonnen hebben. Het past niet bij de bijzondere herinneringen aan de verschillende mensen die ik gesproken heb aan tafel." In de comments volgt een spervuur aan reacties van mensen die vonden dat hij het eigenlijk wel goed deed. En kijkers die RTLLN zelfs missen! Als Humberto nog een drive zoekt om eventueel weer terug te keren, hoeft hij alleen even die comments te lezen voor het nodige zelfvertrouwen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gisteravond was ik voor het eerst sinds mijn vertrek bij RTLLN gast bij Jinek. Voor het eerst op het tijdslot bij rtl4 waar ik samen met mijn team 5 jaar lang RTLLN heb mogen maken. Ik was er nerveus over. Gek eigenlijk, want ik voel me thuis aan een talkshowtafel, maar ik wilde me niet uitsluitend "verdedigen" voor een programma dat mij in 1055!! uitzendingen zoveel heeft gegeven. De agelopen jaren heb ik in kranten gelezen hoe "Humberto is mislukt met RTLLN", ik hoorde een collega zelfs 'zingen' hoe "Tan en Twan zijn geflopt en geslacht". En zo waren er nog meer voorbeelden. Een periode van 5 jaar en een korte tijd van 5 maanden worden gewoon op 1 hoop gegooid. Vreemd... Het past totaal niet bij het gevoel dat ik heb over RTLLN. Het past niet bij de vele prijzen die we gewonnen hebben. Het past niet bij de bijzondere herinneringen aan de verschillende mensen die ik gesproken heb aan tafel. Dat wilde ik 1x gezegd hebben en dat heb ik @jinek_rtl gedaan. Niet meer, niet minder. Blijf vooral zeggen en zingen dat het "mislukt" was, ik heb andere gevoelens. Dank voor de vele reacties die ik gekregen heb nav de uitzending van Jinek! Ik kan jullie niet allemaal bedanken dus daarom doe ik het zo!!! DANK!!! En nu door. Geniet van nu Jinek @rtl4 of van de tien op 1, maar "talkshowoorlog"?? Terwijl er een echte oorlog in ontwikkeling lijkt in Iran/Irak? Prachtig toch dat beide programma's alles geven om de gast van de dag te hebben!! Voor ons als kijker perfect! We hebben keuze en dat is altijd goed en zeker geen "oorlog".

Een bericht gedeeld door Humberto Tan (@humbertotan) op


Beau

Voorlopig zitten Beau en Eva Jinek op 'zijn' plek. En Beau zit tegenwoordig altijd wel ver boven de half miljoen kijkers, met soms, bijvoorbeeld op de vrijdagen, een uitschieter richting het miljoen. Degelijke cijfers dus. Zeker als je bedenkt dat de concurrentie van Op1 hartstikke groot is. Tel daarbij op dat Humberto toendertijd gemiddeld toch wat minder scoorde (rond de half miljoen) en... dan lijkt zo'n comeback (even los van of hij het zelf überhaupt wel wil) onwaarschijnlijk. Ook rijst de vraag of het überhaupt kan: de presentator kreeg er ook nieuwe tv-jobs, zoals Hollands Got Talent, voor terug. Maar hé, een lichtpuntje: Humberto kan altijd nog zeggen dat hij Art Rooijakkers en Twan Huys - die het ná hem probeerden - wél versloeg.