De meeste mensen kennen Dan Fogler als Jacob uit de Fantastic Beasts-films. Dankzij die rol kan hij tegenwoordig makkelijk bij andere grote projecten aan het werk. Een van zijn dromen kwam daardoor ook uit, want hij speelt in het nieuwe seizoen van de populairste show ter wereld: The Walking Dead. Als comic book-lezer en zombieliefhebber is dit voor hem de perfecte serie. Wij spraken Dan over zijn nieuwe rol in The Walking Dead-wereld.

Hoe erg lijken jij en je personage Luke op elkaar?

“We lijken best veel op elkaar. Veel van zijn filosofie over kunst, het leven en zijn karakteristieken lijken op die van mij. Het is echt gek om te denken dat hij zijn leven riskeert voor een instrument, maar dat zorgt ervoor dat hij blijft overleven. Alles wat hij doet is uit liefde, hoop en leven voor de mensheid.”

More content below the advertising

Welk personage vind je leuker om te spelen: Luke of Jacob?

“Dat is moeilijk, want ik hou van beide! Maar met Luke voel ik meer een klik, omdat hij moderner is. We hebben dezelfde vocabulaire, dus dat helpt. Jacob is daarentegen meer als een verloren oom voor me. Hij voelt wel als familie maar wat verder weg.”

Wat was de grootste uitdaging tijdens het spelen van je personage?

“Ik denk het paardrijden. Ik heb dat nooit eerder gedaan dus ik was best wel bang. Maar toen ik die angst eenmaal overkwam was het juist erg kalmerend. Ik hoop dat ik in de toekomst meer mag paardrijden!”

Wat zijn de verschillen tussen het werken op een tv-set en een filmset?

“Ik zit eerlijk gezegd nog steeds in een hele romantische mindset over alles. Zodra ik op de Fantastic Beasts-set loop, ben ik zo onder de indruk van allerlei verschillende aspecten. Het feit dat ze grote steden zoals New York en Parijs namaken is gewoon spectaculair. Er gaat voor mij geen rol komen die dat kan overtreffen. Een televisieset is kleiner. Ook zij bouwen hun eigen sets, maar het wordt gewoon nooit zo groot als die van Fantastc Beasts. Toch heeft een tv-set zijn eigen obstakels zoals het weer, de natuur en altijd buiten zijn.”

Hoe erg veranderen The Wispers de dynamiek binnen de show?

“Ze komen binnen en schudden alles op. De sociale dynamieken veranderen, want iedereen probeert uit te zoeken wie de leider wordt. Je weet gewoon dat het een chaotische nachtmerriesituatie wordt op een heel ander niveau. De slechteriken zijn aan het evolueren. Ik denk dat de fans zeer geboeid zullen raken.”

Hoe erg verschillen zij met andere villains van vorige seizoenen?

Het is best freaky. Er zijn een aantal mensen die weten wat er aankomt, maar ook veel die het niet weten. Ik denk dat het zeker een ode is aan de vorige villains, maar dan nog een niveautje omhoog.”

Wie is jouw favoriete Walking Dead-personage?

“Mijn favoriete personage uit de stripboeken is toch echt Michonne. Ze ziet er gewoon zo badass uit met haar katanazwaarden en jurk. Mijn ontmoeting met de actrice Danai Gurira was ook echt bijzonder. Ze is gewoon geweldig! Ook hou ik heel erg van Daryl. Ik vind het zo cool dat hij eerst een bijpersonage was en nu gewoon de leider begint te worden. Norman is ook een goede vriend van me.”

Hoe zou jij persoonlijk zijn in Hilltop?

"Ik weet niet zeker hoe ik in zo’n situatie zou zijn, maar ik denk wel ongeveer hetzelfde als Luke. Het verbaast me dat hij het zo lang weet vol te houden, vooral als je kijkt naar de persoon die hij is. Het maakt me hoopvol dat als de apocalyps echt gaat gebeuren, ook ik de good vibes zal behouden.”

Wat zou jij echt supereng vinden om te doen tijdens het filmen?

“Ik ben natuurlijk wel bang voor spinnen, slangen en dat soort dieren, maar ook vooral om opgegeten of gebeten te worden. Verder wordt iedereen uiteindelijk wel een zombie in de show, en ik ben erg bang voor de zombiecontactlenzen die in je ogen moeten.” Wacht... is dit een spoiler?!

Hoeveel weet jij over de toekomst van je personage?

“Ik vind de manier waarop Luke aan het groeien is leuk. Hij maakt deel uit van het festival en de kermis. Verder heeft hij veel moralen die hij meteen uit. Hij is heel close met zijn familie en wil ze beschermen. Dit zorgt er ook voor dat hij veel respect krijgt van de gemeenschap.”

The Walking Dead is vanaf dinsdag 12 februari weer te zien bij FOX!

More content below the advertising

Alison en Mona belanden van de regen in de drup! Bekijk de nieuwe trailer van Pretty Little Liars spin-off The Perfectionists.

In The Perfectionists bedenkt een vriendinnengroep een plan om wraak te nemen op de hottie Nolan Hotchkiss. Deze knappe boy heeft alle meiden wel een streek geleverd, en de dames fantaseren over de perfecte moord.

Hoewel de vriendinnen de plannen alleen maar uit frustratie maken, en Nolan niet écht willen opruimen, overkomt hem toch iets ergs… Het meidenclubje is meteen verdacht, en; zo blijkt al snel, zelf óók doelwit van de moordenaar.

More content below the advertising

 

In The Perfectionists zien we twee sterren uit Pretty Little Liars, waar The Perfectionists een spin-off van is. Sasha Pieterse keert terug als Alison DiLaurentis, terwijl Janel Parrish te zien is als Mona Vanderwaal. Zij ruilen Rosewood in voor Beacon Heights, en vallen van het ene mysterie in het andere.

Pretty Little Liars: The Perfectionists

The Perfectionists is een boekenreeks van Sara Shepard, die ook verantwoordelijk is Pretty Little Liars. Hoewel de misdaadverhalen met driedubbele bodems wel op elkaar lijken, staan de verhalen van Pretty Little Liars en The Perfectionists los van elkaar. Het betrekken van twee castleden uit PLL is een slimme manier om meteen een hele fanschare naar de nieuwe serie te lokken!
 

 

De eerste aflevering van Pretty Little Liars: The Perfectionists verschijnt op 20 maart in Amerika. Waarschijnlijk volgt de serie niet veel later op Netflix, hoewel de datum nog niet bekend is.

Zijn jullie klaar voor nieuwe avonturen van Alison en Mona? 

WarnerMedia, onderdeel van Warner Bros., kondigde recent aan dat het met een eigen streamingplatform komt en dat betekent dat Netflix nogal genaaid is. Waarom? Véél Netflix-shows zijn onderdeel van Warner…

More content below the advertising

…en die wil natuurlijk hits als Riverdale (waar een vierde seizoen van komt), Gossip Girl, Chilling Adventures of Sabrina, The Flash, Arrow en nog véél meer verhuizen naar hun eigen streamingplatform. Eind 2019 komt de nog naamloze dienst in Amerika uit.
 

 

En Nederland dan?

Het betekent niet dat wij opeens al deze shows verliezen. Ze zullen nog wel even op Netflix staan, maar zie het als een soort waarschuwing. Wanneer de Warner-streamingdienst óók naar Nederland komt, is het namelijk zo goed als zeker gedaan met deze series op Netlfix.

De lijst is lang

Naast de eerder genoemde series, moet je ook rekening houden met de volgende ‘slachtoffers’: Jane the Virgin, The 100, The Vampire Dirairies, Friends (!), Dynasty, Crazy Ex-Girlfriend en Gilmore Girls.
 

The C-watte?

Zoals je vast al zag, horen veel van deze shows bij de Amerikaanse zender The CW. En die had toch een dealtje met Netflix? Daardoor kunnen wij hier in Nederland ook genieten van Riverdale (al schieten we daar soms ook van in de stress) en superheldenshows als Arrow, The Flash en Legends of Tomorrow. Die deal met The CW en Netflix ligt nu een soort van open: Warner, dat The CW bezit, wil de hitshows exclusief op het eigen platform zetten.

Vooralsnog wachten we op definitieve bevestiging, maar als er ook maar één show op deze lijst staat die je nog wil zien, adviseren we om lekker te gaan bingen.