Iedereens favoriete soap-opera Riverdale zit vol met uitzinnige personages waar we ons zo heerlijk aan ergeren. Maar... er zitten ook pareltjes tussen. Hoe verhouden de Riverdale-peeps zich op een schaal van irritant tot BAE? Tijd voor een allesbeslissende ranking!

We moeten nog steeds even bijkomen van Riverdale's terugkeer. Seizoen 3 opende namelijk met een knaller. En: Archie shockeerde ons nogal. We nemen een stapje terug en kijken hoeveel we eigenlijk van onderstaande Riverdale-mensen houden - óf hoe erg we ze haten.

Irritant

7. Clifford Blossom


Hij schoot zijn zoon morsdood, had vrij weinig karakter in zich en liet een ander de rotzooi opruimen. Een verdiende laatste plek.

6. Nick St. ClairHij randde Veronica aan en wilde Cheryl verkrachten. Deze dude is in en in slecht. Een irritant rijkeluiskind.

5. Miss GrundyEen docente die het met haar studenten doet?! Dit kan echt niet, zeker niet in het #MeToo-tijdperk. Miss Grundy kreeg wat ze verdiende: een keiharde dood! (plus: ze is verantwoordelijk voor Archie's 'muziek-carrière')

4. Penelope Blossom


Niet héél veel beter dan haar trieste excuus voor een man, Clifford Blossom. Houdt ze eigenlijk wel van haar dochter Cheryl? Soms wel, denken we, maar dan is ze opeens weer ijzig koud. Een raar, niet te plaatsen personage.

3. Hiram LodgeIn seizoen 1 was 'ie veel interessanter. En dat kwam omdat we hem toen letterlijk nooit zagen. Mysterie deed Hiram goed. Nu zien we teveel en blijkt de grote baas eigenlijk een standaard villain te zijn die er oliedomme plannetjes op nahoudt. Zonde.

2. Hermione Lodge

In hetzelfde schuitje als hubby Hiram. Was heel interessant toen ze zonder haar man voor Veronica moest zorgen in seizoen 1, maar in seizoen 2 moest ze het scherm delen met Hiram. Ze veranderde in een onderdeurtje.

1. Archie

Oké, oké; hij natuurlijk de grote ster van Riverdale. Toch vinden we andere personages veel interessanter. Archie's verhaallijnen schieten alle kanten op en we weten nooit precies waarom hij doet wat 'ie doet. Ook zo raar: wat is er opeens gebeurd met die 'muziek-carrière'? En dan nog iets: voordat Archie verkering met Veronica kreeg, was het een ordinaire vrouwenverslinder. 'Archiekins' is eigenlijk nogal dom. 
 


BAE's
 

6. Veronica Lodge

Staat helaas nogal in de schaduw van Archie, maar schittert als ze zelf met plannetjes komt. Ondanks haar steenrijke achtergrond gedraagt ze zich niet alsof ze beter is dan de rest. Alleen nog één dingetje: stop met zingen.

5. Jughead Jones

Van een weirdo met sociale problemen in seizoen 1, naar een Serpent-badass in seizoen 2. Jughead maakt soms nog wel eens domme keuzes, maar zijn interacties met papa FP en liefje Betty maakt veel goed.

4. Alice Cooper

Alice, waar moeten we beginnen? Een moordenaar in huis laten, je dochters stalken, eigenlijk altijd liegen... en toch houden we van Mrs. Cooper. Ze is een badass met het hart op de juiste plek. Tegelijkertijd ook héél onvoorspelbaar en het Riverdale-personage met de meeste diepgang (ja, dat kan). We love it!

3. Kevin Keller

De liefste allerbeste vriend die Betty, Veronica en the gang zich kunnen wensen. We vonden het zielig dat 'ie eerder nogal moeite had om een vriendje te vinden al lijkt daar nu (EINDELIJK) verandering in gekomen. Go Kevin!

2. Betty Cooper

We vinden het vooral knap dat Betty ondanks alles nog een beetje vrolijk en naïef kan zijn. Voor de rest moest ze héél veel shit verduren. Gelukkig heeft ze altijd nog Juggy om haar te troosten. Als we Betty niet hadden, liepen er nog allerlei moordernaars en verkrachters rond in Riverdale: ze lost bijna elk mysterie op. 

1. Cheryl Blossom

Cheryl is de ongekroonde QUEEN van Riverdale. Niemand is zo innemend als de Blossom-dochter. Haar papa bleek een drugsbaron, haar tweelingbroer/beste vriend werd door vader vermoord, mama Blossom is een waardeloos mens en Nick St. Clair probeerde haar te verkrachten. Ondanks alles leeft Cheryl nog, én hoe. Met Serpent Toni heeft ze nu eindelijk iemand gevonden die haar waardeert.
 

 

 

 

De avonturen van Archie en zijn gang stopten medio december een maandje, om begin 2019 weer terug te keren. Morgen is het zo ver! Het derde seizoen Riverdale gaat verder met de negende aflevering: No Exit.

Lukt het de gemene Hiram om het ‘gezellige’, lommerrijke Riverdale te veranderen in een nieuw Sodom en Gomorra? Wat gebeurt er met alle patiënten van de Sisters Of Quiet Mercy, die in de ban lijken van de gevaarlijke Gargoyle King?

En het belangrijkste: hoe gaat het verder met Archie? Onze held verliet Riverdale, om naar de grens te trekken (welke grens, sowieso?) en de inwoners van het stadje te redden. De laatste keer dat we ‘m zagen dwaalde hij door een eng bos. In de trailer voor de nieuwe aflevering zien we hem weer in de bewoonde wereld, maar zijn situatie lijkt er, zeg maar, niet bepaald beter op te worden!

 

Riverdale, seizoen 3, deel 2

Het derde seizoen Riverdale gaat morgen weer verder; wekelijks verschijnt er een nieuwe aflevering op Netflix. Nog zeven te gaan! Wie is jouw favoriete inwoner van het slaperige stadje?
 

 

Door het succes van Riverdale, en de min of meer spin-off Chilling Adventures Of Sabrina, twijfelen we niet aan een mogelijk vierde seizoen! Aangezien de opnames tot nu toe in het voorjaar startten, hopen we er snel meer over te horen.

Met het tweede seizoen Star Trek: Discovery voor de deur, kijken we even naar de toekomst van Star Trek. Welke series en films verschijnen er binnenkort uit de ‘warp’?

Deze week begint het langverwachte tweede seizoen van Star Trek: Discovery! Het eerste seizoen draaide om de oorlog met de agressieve Klingons, waarin de USS Discovery en haar bemanning een cruciale rol speelden.

Nu de Federation en de Klingons elkaar (voorlopig) weer met rust laten, kijken we even naar de nieuwe avonturen van Michael Burnham (Sonequa Martin Green), haar Kelpian collega Saru (Doug Jones), Ash (Shazad Latif) en dokter Stamets (Anthony Rapp). Ook zetten we op een rijtje wat Star Trek-fans binnenkort nog kunnen verwachten. Tipje van de sluier: aardig wat!

Discovery

In het eerste seizoen werd duidelijk dat Michael Burnham de adoptiezus is van een bekend figuur: Mr. Spock! In het tweede seizoen speelt de beroemde Vulcan (gespeeld door Ethan Peck) een belangrijke rol.
 

 

Spock ontdekt dat het heelal wordt bedreigd door een fenomeen genaamd ‘The Red Angel’. Overal waar dit mysterieuze wezen verschijnt, volgen er verschrikkelijke ruimtestormen, die het universum dreigen te vernietigen.

De USS Discovery staat onder het bevel van kapitein Christopher Pike (Anson Mount). Voor ‘Trekkies’ is dit een belangrijk figuur: het is de voorganger van kapitein James T. Kirk, als commandant van de USS Enterprise. De makers beloven met het tweede seizoen belangrijke Star Trek-vragen te beantwoorden. Waarom gebruikt de Federation in de andere series en films bijvoorbeeld geen geavanceerde ‘spore drives’, waar de Discovery over beschikt? En als Mr. Spock een adoptiezus heeft, waarom heeft hij hier dan nóóit iets over gezegd?

 

Het tweede seizoen Star Trek: Discovery is vanaf 18 januari te zien op Netflix; één dag nadat de serie te zien is op CBS All Access.
 

Georgiou-spin-off

2019/2020

Philippa Georgiou (Michelle Yeoh) speelde een grote rol in Star Trek: Discovery. Aanvankelijk was ze een smetteloze Starfleet-kapitein, en een mentor voor Michael Burnham. Nadat de Discovery een parallelle dimensie bezocht, kwam de kwaadaardige versie van Georgiou mee terug naar het ‘normale’ universum.

In het tweede seizoen van Discovery heeft Michelle Yeoh een ‘belangrijke gastrol’, wat betekent dat ze niet héél vaak te zien is. De reden is dat het personage haar eigen spin-off krijgt binnen het Star Trek-universum!
 

 

De serie zal draaien om de spionagedienst Section 31 van de Federation, die het vuile werk van de idealistische organisatie opknapt. De kwaadaardige variant van Georgiou is kundig, paranoïde én meedogenloos… prima eigenschappen voor een intergalactische meesterspion!

Wanneer deze grimmige Star Trek-serie te zien is, is nog niet bekend. We gokken erop dat het dit najaar zo ver is, tussen het tweede en derde seizoen van Discovery in.

De terugkeer van Jean-Luc Picard

Eind 2019

Geruchten over een terugkeer van Patrick Stewart in Star Trek deden al lang de ronde, maar vorig jaar kwam er definitief uitsluitsel. Zijn Jean-Luc Picard keert terug, en waarschijnlijk dit jaar nog!

De naam van de serie is nog niet bekend, maar op de dag vóór de aankondiging werden twee trademarks aangevraagd voor de titels Star Trek: Reliant en Star Trek: Destiny. Het kán toeval zijn, maar wees niet verbaasd als Picards terugkeer één van deze titels draagt.

 

Volgens geruchten speelt de serie 20 jaar na de film Star Trek: Nemesis, en is Picard inmiddels geen Starfleet-kapitein meer. Vorig jaar was er sprake van een serie die zich af zou spelen op de Starfleet Academy, waar Picard misschien docent of rector was, maar dit is nog niet bevestigd.

Patrick Stewart was eigenlijk niet van plan om terug te keren als de beroemde Star Trek-kapitein, totdat hij een paar afleveringen van Star Trek: The Next Generation terugkeek. Stewart noemde zijn comeback ‘onverwacht, maar heerlijk’. 
 

Star Trek: Lower Decks

2019(?)

Vóór Jean-Luc Picard terugkeert, zien we waarschijnlijk nog een komische tekenfilm die is gebaseerd op Star Trek, genaamd Lower Decks. De animatieserie is bedacht en geschreven door Mike McMahan, die je misschien kent van de bizarre scifi-serie Rick & Morty.
 

 

Star Trek: Lower Decks richt zich op ‘de crew van het minst belangrijke schip van de Federation’. Hiermee is de toon eigenlijk al gezet. McMahan wil graag de verhalen vertellen van de onzichtbare werknemers, die bijvoorbeeld de voedsel-replicator bijvullen of het holodeck schoonmaken.

Het is een stuk minder serieus dan we van Star Trek gewend zijn, maar het kan enorm grappig worden. Waarschijnlijk verschijnt Lower Decks na het tweede seizoen van Discovery, maar vóór de Picard-serie.
 

Khaaaaaaaan?

20??

Niet bevestigd, maar wel interessant, is een gerucht over een serie die gaat over de Star Trek-schurk Khan. Deze formidabele krijger maakte kapitein Kirk het leven zuur in The Wrath Of Khan, én Star Trek: Into Darkness.

Films

Nu de Star Trek-films toch ter sprake komen; daar is de situatie wat minder helder. Er wordt al lang gepraat over een opvolger van Star Trek: Beyond (2016), maar daar blijft het voorlopig bij. Naar verluidt konden Chris Pine (James Kirk) en Chris Hemsworth niet leven met een salarisverlaging voor Star Trek IV, nadat Beyond het niet heel goed deed in de bioscoop. S.J. Clarkson zou de nieuwe film regisseren, maar zij is inmiddels overgestapt naar de prequelserie van Game Of Thrones... Een nieuwe Trek-film is dus voorlopig van de baan.
 

 

Naast de ‘normale’ Star Trek-sequel, zou er ook sprake zijn van een film van Quentin Tarantino. Deze regisseur werkt momenteel hard aan Once Upon A Time In Hollywood, maar zou daarna wel tijd hebben voor een gewelddadig ruimteavontuur.

Hoewel dit gerucht enthousiast werd ontvangen, is het nu alweer een tijdje stil. Helaas was er sprake van dat Tarantino’s film de cast van de andere Star Trek-films zou gebruiken… Als Pine niet mee wil doen, dan staat Tarantino waarschijnlijk met lege handen. Als(!) het ooit gebeurt, zullen we er lang op moeten wachten.

Into the future!

Hoewel het filmuniversum dus even op z’n gat ligt, breken er op seriegebied mooie tijden aan voor Star Trek-fans. De series worden gemaakt voor CBS’ streamingplatform All Access, dat een deal heeft met Netflix. Waarschijnlijk zijn de Picard-, Georgiou- en animatieseries dus bijna gelijktijdig met de VS te volgen!