Iedereens favoriete soap-opera Riverdale zit vol met uitzinnige personages waar we ons zo heerlijk aan ergeren. Maar... er zitten ook pareltjes tussen. Hoe verhouden de Riverdale-peeps zich op een schaal van irritant tot BAE? Tijd voor een allesbeslissende ranking!

We moeten nog steeds even bijkomen van Riverdale's terugkeer. Seizoen 3 opende namelijk met een knaller. En: Archie shockeerde ons nogal. We nemen een stapje terug en kijken hoeveel we eigenlijk van onderstaande Riverdale-mensen houden - óf hoe erg we ze haten.

Irritant

7. Clifford Blossom


Hij schoot zijn zoon morsdood, had vrij weinig karakter in zich en liet een ander de rotzooi opruimen. Een verdiende laatste plek.

6. Nick St. ClairHij randde Veronica aan en wilde Cheryl verkrachten. Deze dude is in en in slecht. Een irritant rijkeluiskind.

5. Miss GrundyEen docente die het met haar studenten doet?! Dit kan echt niet, zeker niet in het #MeToo-tijdperk. Miss Grundy kreeg wat ze verdiende: een keiharde dood! (plus: ze is verantwoordelijk voor Archie's 'muziek-carrière')

4. Penelope Blossom


Niet héél veel beter dan haar trieste excuus voor een man, Clifford Blossom. Houdt ze eigenlijk wel van haar dochter Cheryl? Soms wel, denken we, maar dan is ze opeens weer ijzig koud. Een raar, niet te plaatsen personage.

3. Hiram LodgeIn seizoen 1 was 'ie veel interessanter. En dat kwam omdat we hem toen letterlijk nooit zagen. Mysterie deed Hiram goed. Nu zien we teveel en blijkt de grote baas eigenlijk een standaard villain te zijn die er oliedomme plannetjes op nahoudt. Zonde.

2. Hermione Lodge

In hetzelfde schuitje als hubby Hiram. Was heel interessant toen ze zonder haar man voor Veronica moest zorgen in seizoen 1, maar in seizoen 2 moest ze het scherm delen met Hiram. Ze veranderde in een onderdeurtje.

1. Archie

Oké, oké; hij natuurlijk de grote ster van Riverdale. Toch vinden we andere personages veel interessanter. Archie's verhaallijnen schieten alle kanten op en we weten nooit precies waarom hij doet wat 'ie doet. Ook zo raar: wat is er opeens gebeurd met die 'muziek-carrière'? En dan nog iets: voordat Archie verkering met Veronica kreeg, was het een ordinaire vrouwenverslinder. 'Archiekins' is eigenlijk nogal dom. 
 


BAE's
 

6. Veronica Lodge

Staat helaas nogal in de schaduw van Archie, maar schittert als ze zelf met plannetjes komt. Ondanks haar steenrijke achtergrond gedraagt ze zich niet alsof ze beter is dan de rest. Alleen nog één dingetje: stop met zingen.

5. Jughead Jones

Van een weirdo met sociale problemen in seizoen 1, naar een Serpent-badass in seizoen 2. Jughead maakt soms nog wel eens domme keuzes, maar zijn interacties met papa FP en liefje Betty maakt veel goed.

4. Alice Cooper

Alice, waar moeten we beginnen? Een moordenaar in huis laten, je dochters stalken, eigenlijk altijd liegen... en toch houden we van Mrs. Cooper. Ze is een badass met het hart op de juiste plek. Tegelijkertijd ook héél onvoorspelbaar en het Riverdale-personage met de meeste diepgang (ja, dat kan). We love it!

3. Kevin Keller

De liefste allerbeste vriend die Betty, Veronica en the gang zich kunnen wensen. We vonden het zielig dat 'ie eerder nogal moeite had om een vriendje te vinden al lijkt daar nu (EINDELIJK) verandering in gekomen. Go Kevin!

2. Betty Cooper

We vinden het vooral knap dat Betty ondanks alles nog een beetje vrolijk en naïef kan zijn. Voor de rest moest ze héél veel shit verduren. Gelukkig heeft ze altijd nog Juggy om haar te troosten. Als we Betty niet hadden, liepen er nog allerlei moordernaars en verkrachters rond in Riverdale: ze lost bijna elk mysterie op. 

1. Cheryl Blossom

Cheryl is de ongekroonde QUEEN van Riverdale. Niemand is zo innemend als de Blossom-dochter. Haar papa bleek een drugsbaron, haar tweelingbroer/beste vriend werd door vader vermoord, mama Blossom is een waardeloos mens en Nick St. Clair probeerde haar te verkrachten. Ondanks alles leeft Cheryl nog, én hoe. Met Serpent Toni heeft ze nu eindelijk iemand gevonden die haar waardeert.
 

 

 

 

Stop met zoeken! We hebben het ideale Kerstcadeau gevonden voor jou en je vriendengroep: De Friends-editie van Trivial Pursuit.

Heb jij alle 10 Friends-seizoenen meerdere keren gezien? Introduceer jij jezelf altijd met de Joey-catchphrase ‘How You Doin’?’ Deze Friends Trivial Pursuit-editie is alles wat je nodig voor de ultieme game night.

Test je kennis

Voor wie Trivial Pursuit niet kent: het is een kennisbordspel waarin je kaarten verzamelt. Die kaarten kun je verdienen door je vrienden helemaal belachelijk te maken met je diepgaande Friends-kennis. Het is na de Primark-Homeware Collection de volgende Friends-merchandise die we willen hebben. 

Koopje

De box met weetjes bevat maar liefst 600 vragen over de New Yorkse avonturen van Rachel, Monica, Joey, Chandler, Phoebe en Ross (die de politie achter zich aan heeft). Nog beter nieuws? De Friends Trivial Pursuit scoor je al voor 21 euro op Bol.com.

Dacht je na het zien van de laatste seconden van de nieuwste TWD-aflevering ook dat je opeens een walker hoorde praten? Comic-fans herkennen dit wtf-momentje meteen; we leggen het uit!

We wisten al een tijdje dat Ryan Hurst, Opie uit Sons of Anarchy, een belangrijke rol gaat spelen in seizoen 9 van The Walking Dead. Nu weten we iets meer (spoilers volgen) over zijn doorgedraaide groep van overlevers: The Whisperers. 

Wie de nieuwste TWD-aflevering al heeft gezien, ziet dat Rosita en Eugene zich aan het einde verschuilen voor een horde walkers. Pratende walkers. We horen ze zeggen: "Where are they?" en "They must be close. Don't let them get away". Wat is hier aan de hand?
 


 

Wie zijn The Whisperers?

Het gaat vrijwel zeker om The Whisperers, een groepje survivors dat zich aankleedt met zombie-huid. Hierdoor bewegen ze door walkers heen zonder dat die het doorhebben. The Whisperers gedragen zich ook nog eens enorm primitief en praten niet echt: ze fluisteren op dezelfde toon als het walker-gegrom...

Alpha en Beta

De grote roerganger van The Whisperers is een angstaanjagende en meedogenloze vrouw genaamd Alpha, gespeeld door Samantha Morton. Beta, de rol van Ryan Hurst, is haar volgzame 'hulpje' die al haar bevelen opvolgt. De comics bewezen al dat ze tot batshit dingen in staat zijn dus vermijd die als je geen serie-spoilers wil. 
 


Maggie

The Whisperers gaan The Walking Dead een nog enger tintje geven, zo vertelde regisseur Greg Nicotero ons eerder al. Na het vertrek van Rick én de plotselinge verdwijning van Maggie gaat TWD dus een héle andere richting op.