Disney-prinsessen zijn er in overvloed! Van hulpeloze screamqueens tot badass strijders: ze zijn er in alle vormen en maten. Voordat Disney er volgend jaar weer een rits nieuwe titels uitknalt, maken we de balans op. Wie is de coolste Disney-prinses aller tijden?

15. Aurora

Sleeping Beauty is zo autonoom als een zak graan. Ze zegt niks, ligt het grootste gedeelte van de film te tukken en is alleen te redden door een prins. Wilhelmina Drucker draait zich om in haar graf.

 

14. Sneeuwwitje

Een oliedomme, hulpeloze prinses. We trappen er wat Disney-fans mee tegen de schenen, maar kom op: wat heeft Sneeuwwitje ons nou eigenlijk te bieden behalve een zoete stem?

 

13. Ariel

No offense, maar Ariel verlaat haar familie en verliest haar stem voor een guy die ze precies één keer heeft gezien? Een beetje zelfrespect is wel op z’n plaats. Girl, do better.

 

12. Megara

Megara’s sarcastische houding is tof, maar hoe je het ook went of keert: memorabel is ze niet. Sterker nog, we moesten even dubbelchecken in welke Disney-film ze te zien is.

 

(Het is Hercules)

 

11. Rapunzel

Hoewel Rapunzel aan de klassieke kant van het prinsessen-spectrum valt, is ze redelijk OG. Ze beukt prins Flynn tegen z’n kop met een fucking koekenpan. Best cool.

 

10. Merida

Merida is tof. De Schotse voldoet (finally!) als enige prinses niet aan Disney’s standaard zandloper-body en kan prima overweg met pijl en boog.

 

9. Assepoester

Ja, ook Assepoester kiest voor een gast die ze net kent. Maar deze vrouw heeft (vrij letterlijk) bergen stront moeten verzetten voor een beetje geluk. Een leven lang gekleineerd door je stiefmoeder en haar twee vreselijke dochters? Fuck dat. Goed gedaan, Cindy. Started from the bottom, now you’re here!

 

8. Elsa

Elsa is al het gezeur goed zat en kiest ongegeneerd voor haarzelf. Daar is een flinke dosis moed voor nodig. Yas. Queen.

 

6. Tiana

Tiana weet wat ze wil, is een onafhankelijke vrouw en werkt kei- en keihard. Ja, ze experimenteert een beetje met bestialiteit, maar we vergeven het haar. Voor deze keer.

 

7. Esmeralda

Wellicht geen die-hard prinses, maar Esmeralda mag niet aan ons lijstje ontbreken. Als een van de weinige Disney-vrouwen (misschien wel de enige) wordt ze constant gemarginaliseerd om haar afkomst. Maar laat ze zich kennen? No way. Sterker nog, daar haalt ze haar kracht vandaan.

 

5. Jasmine

Jasmine don’t give a fuck. Trouwen met iemand binnen je kaste? Dacht het niet, vriend! Deze chick trekt lekker haar eigen plan.

 

4. Vaiana (Moana)

Uiteindelijk gaat het in Vaiana niet om trouwen of geluk vinden, maar om vechten voor je familie. Om dingen te durven die jou en de mensen om je heen verder helpen. Oh ja, en ze heeft een zwakzinnige kip. Da’s ook vet.

 

3. Pocahontas

Pocahontas neemt, net als Belle, het vaste Disney-stramien op de schop. Een prinses die zich niet door haar vader laat vertellen wat ze moet doen en haar geliefde redt van een hersenpan verpulverende knots. Wat een heldin.

 

2. Belle

Where to begin? Belle interesseert zich niet voor mannen, verdiept zich liever in literatuur, laat niet met zich sollen, offert zichzelf op voor haar vader én laat uiterlijk geen rol spelen. Conclusie: Belle is beter dan ons allemaal.

 

1. Mulan

Mulan bewijst dat vrouwen kunnen doen wat mannen doen, maar dan beter. Voordat de NS ‘beste reizigers’ liet omroepen vocht Mulan al voor genderneutraliteit (en China). Ze verslaat Shan Yu, wordt geëerd door de keizer, keert terug naar huis en blijft desondanks mega bescheiden. Ze is gewoon de coolste Disneyprinses ooit. Punt.

Extra tof dus dat Mulan volgend jaar een live action-remake krijgt.

 

Er is bijna geen ontkomen aan Ed Sheeran! Hij is al een wereldster, dus is de volgende stap: de ruimte! ‘A galaxy far, far away’ om precies te zijn.

Eén van de populairste zangers ter wereld wordt volgend jaar gepromoveerd tot… stormtrooper! Dat meldt de Britse tabloid The Sun, althans.

Het is voor Sheeran niet de eerste cameo die hij doet, en zéér waarschijnlijk ook niet de laatste. De Britse bard had eerder zijn eigen Simpsons-aflevering, én had een controversieel rolletje in de hitserie Game Of Thrones. Hopelijk kan Sheeran zijn stembanden in Star Wars éventjes wat rust gunnen.

 

Aangezien de populaire zanger ongeveer 1,70 meter lang is, vragen we ons één ding af…

 

Die ken ik!

Star Wars heeft er een soort traditie van gemaakt om bekende (film)artiesten op te laten draven als stormtroopers. In The Force Awakens waren Kevin Smith en Daniel Craig wel te zien, maar onherkenbaar als de elitesoldaten van de First Order.

De Britse prinsen William en Harry namen voor The Last Jedi een cameo op, maar deze haalde de film uiteindelijk niet. Stel je voor dat je degene bent die dat de royals moet vertellen!

Star Wars: Episode IX, waarvan de titel nog onbekend is, draait vanaf 18 december 2019 in de bioscoop. De film sluit de ‘originele’ Star Wars-reeks definitief af, dus een cameo in dit project is eigenlijk dubbel bijzonder! 

Wil je net als deze zwoele dude hierboven je hand in de Infinity Gauntlet steken en de helft van alle levende wezens instant killen? Kan gewoon! We zetten, na lijstjes voor Harry Potter-fans, Netflix-verslaafden én Friends-gekkies, ook voor de Superhelden-fans een aantal epische kerstcadeau-ideetjes op een rij!  

De Infinity Gauntlet
 

Thanos deed er nogal lang over om alle Infinity Stones te verzamelen, maar jij slaat hiermee even 10 jaar aan MCU-films over en voelt je een echte baas. Deze Infinity Gauntlet is niet zomaar een veredeld handschoentje, maar een slick speeltje met ‘pulsating light effects’ én ‘movie-inspired sounds’! Pas wel op dat je niet in je vingers knipt, voor je het weet is er niemand meer over om dit pareltje aan te showen (en ziet ‘ie er net zo belabberd uit als in de Avengers: Endgame-trailer).
 

Mjolnir
 

Thors hamer is misschien wel Marvels meest iconische superheldenwapen en je kunt ‘m ook zelf in huis halen! Deze versie van Mjolnir is maar liefst 50cm groot. Misschien nog wel belangrijker: zo lijk je toch een (héél klein) beetje op Chris Hemsworth. Wie had dat ooit gedacht?
 

Batman-kostuum
 

Nee, DC-fans, we zijn jullie niet vergeten! Marvel pompt er elk jaar meerdere topfilms uit, maar niet alles kan tippen aan DC’s allerbeste superheldenfilm tot nu toe: The Dark Knight uit 2008. Zet ‘m nog een keer op, hij staat namelijk sinds kort op Netflix, trek dit pakkie aan en… geniet!
 

Joker-kostuum
 

Ben je in een baldadige bui? Hijs je dan in dit te gekke Joker-pakje en zoek naar je inner Heath ledger. Het geeft je op zijn minst een goede reden om ‘Why so serieus?’ te roepen. En, wanneer iemand niet naar je luistert: ‘Let’s put a smile on that face!’
 

Baby Groot-bloempot
 

Hoe cute is dit?! Alsof Baby Groot nog niet schattig genoeg is, kun je hem ook in je tuin zetten. In de Baby Groot-flowerpot is plek genoeg en je mag helemaal zelf weten wat je erin stopt. Het groeit uiteindelijk uit het hoofd van Groot en dat is… helemaal niet zo creepy als het klinkt.
 

Dansende Groot-speaker
 

Dit is ook weer zo’n schitterend stukje merchandise: je kijgt én een speaker én een Groot-poppetje dat danst én alvast het nummer Come a Little Bit Closer uit Guardians of the Galaxy Vol. 2. Drie voor de prijs van één. Je kunt overigens ook gewoon je mobieltje connecten voor je eigen nummers.

 

Captain America's schild
 

Naast Mjolnir toch wel Marvels andere paradepaardje: het ijzersterke Captain America-schild. Helaas niet van Vibranium, maar essentieel voor iedere Marvel-gek die zich de ultieme Amerikaanse held wil voelen! Leuke bonus: je krijgt er een Cap-masker bij.
 

De Trinity
 

Batman vs. Superman: Dawn of Justice was nogal een natte scheet van een film. Het gaf ons wél een paar toffe vechtscènes en natuurlijk de bombastische DCEU-introductie van Wonder Woman. Ze schonk ons later een prima solofilmen en deel twee komt eraan (met een beetje vertraging). Met dit pakketje heb je alle drie de DC-toppers in één.
 

Foute kersttrui
 

Deze foute kersttrui, Deadpool-stijl, past prima bij een prettig gestoord kerstdiner. Ook geschikt ter voorbereiding van Deadpools nieuwste avontuurtje: Once Upon a Deadpool!
 

Funko
 

Funko Pops, mini-poppetjes zonder mond (ja, echt), mogen niet ontbreken in de grote verzamelkast van een superhelden-fan. Zowat elke franchise krijgt een shitload aan Funko Pops. Hier een selectie van de allerbeste Marvel en DC-varianten!
 

Red Skull vs. Captain America uit The First Avenger.
 

Hulk vs. Hulkbuster uit Avengers: Age of Ultron.
 

Laten we FOX niet vergeten: de Deadpool vs. Cable-Funko mag er ook wezen!
 

En we sluiten af met Aquaman, inclusief een plas water!