Twan Huys interviewt in College Tour telkens een (soms wereld)beroemd persoon, terwijl studenten vragen mogen stellen. Zojuist werd de totale lijst aan gasten bekend!

Article continues after the ad

Op 10 november trapt een nieuwe serie College Tour af, op NPO2. Twan vraagt zijn beroemde, populaire of invloedrijke gasten wekelijks om 21:05 uur het hemd van het lijf.

Dit zijn de gasten (tot nu toe), in volgorde van uitzending.

Frans Lanting

Frans Lanting werd geboren in Nederland, woont in Amerika, maar reist als natuurfotograaf de hele wereld over. Lantings werk is regelmatig te zien in het tijdschrift National Geographic, en op verschillende tentoonstellingen. Omdat hij veel met de natuur te maken heeft, zet hij zich in als ambassadeur voor het Wereld Natuur Fonds.

Frans Lanting is te zien in de aflevering van 10 november.

Naomi Klein

De Canadese publiciste/activiste Naomi Klein werd bekend met haar boek No Logo, uit 1999. In haar analyses laat ze geen geen spaan heel van de invloed van grote multinationals op onze samenleving én planeet. Dankzij haar kritiek wordt ze beschouwd als één van de invloedrijkste denkers die de wereld op dit moment kent.

Klein is te zien in de aflevering van 17 november.

Tom Dumoulin

2017 is hét jaar van Tom Dumoulin, Neerlands hoop op wielrengebied. Hij won glorieus de Giro d’Italia én werd wereldkampioen Tijdrit (individueel én met zijn team). Dumoulin is sinds kort Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, en blikt in College Tour terug op zijn succesvolle jaar.

Tom Dumoulin is te zien in de aflevering van 1 december.

Mysterie

De drie overige gasten werden later op de dag bekendgemaakt. Op deze Facebook-pagina kwamen de gezichten van de onbekende kandidaten naar voren als mensen de video liketen. Dit was het resultaat!

De drie nieuwe gasten zijn:

Yotam Ottolenghi

De Israëlische kok Yotam Ottolenghi inspireerde miljoenen thuiskokers. Zijn boeken Ottolenghi en Jerusalem, die elementen uit de Arabische en Westerse keukens combineren, werden enorm populair. Binnenkort verschijnt een nieuw boek van Ottolenghi’s hand, genaamd Sweet. Het is de eerste keer dat de kok zich richt op het bakken van zoete lekkernijen.

André van Duin

André van Duin behoeft eigenlijk geen introductie. De komiek is al vijftig jaar niet weg te denken van de Nederlandse televisie. Van onvergetelijke (radio)sketches, Animal Crackers, ‘Pizza-lied’ tot Heel Holland Bakt: Van Duin deed het allemaal! Binnenkort speelt hij ook een wat serieuzere rol in de Omroep Max-serie Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen.

Gloria Estefan

Keer op keer werd Gloria Estefan afgewezen door platenbazen. Latin-muziek zou nóóit aanslaan in de VS en Europa. Uiteindelijk lacht de dochter van Cubaanse vluchtelingen het laatst, als haar hit Conga de wereld verovert. Ondanks verschillende tegenslagen heeft Estefan bíjna al haar dromen waargemaakt, behalve ééntje: zingen in een vrij Cuba.