Maar liefst negen acts staan vanavond in de finale van Holland's Got Talent. De winnaar neemt 25.000 euro mee naar huis.

Article continues after the ad

Danser Daniël

Een van de kanshebbers in dit negende seizoen is de 10-jarige danser Daniël, die net als winnaar Nick Nicolai van vorig jaar kampt met een pestverleden. ''Mensen weten nu wat mijn verhaal is. Het gaat er mij om dat ze me begrijpen en het goed vinden wat ik doe. In de halve finale heb ik duidelijk een verhaal laten zien over hoe het een jaar geleden voor mij was. Ik ga in de finale iets heel anders doen. Iets kleurrijks en vrolijks. Ik zit goed in mijn vel en heb meer zelfvertrouwen'', vertelt de finalist aan De Telegraaf. Kijk voor het optreden van Daniël hierboven. Andere dansacts vrijdagavond zijn de Dutch Junior Dance Division en Gil the Grid.

Mentalist Timon

Angela Groothuizen verwacht een gevarieerde show. ''Er is echt een hoop te beleven'', zegt ze in de krant. Ze beoordeelt de acts met mede-juryleden Chantal Janzen, Gordon en Dan Karaty. Angela ontkent dat Daniël een streepje voor had met zijn intense verhaal. ''Wij weten voordat we de act hebben gezien echt niet waarvoor we gaan kiezen'', zegt ze. ''Maar Daniël overtuigde ons gewoon aan het einde. Echt, iedereen heeft een verhaal." Ze kijkt ook uit naar het optreden van mentalist Timon. ''Ik ben zo benieuwd wat hij gaat doen, live op tv. Het publiek bepaalt uiteindelijk wie er wint. Maar er is zoveel te zien, het wordt een topshow." Kijk voor Timons act met Chantal Janzen naar de video hieronder.

Rapper Lukas

De overige finale-acts zijn de jonge rockband Black Swords met zangeres Evy, de acrobaten van Theatrobatics, vechtsportvereniging Kempo Kuntao, de zingende vader Samuel en zijn dochter Celine en rapper Lukas. Check voor rapper Lukas de video hier beneden.

Volgend jaar komt er sowieso weer een nieuw seizoen van de talentenjacht. Dat vertelde presentator Johnny de Mol vrijdag op Radio 10.