John Rhys-Davies en Billy Boyd zijn toegevoegd aan de gastenlijst van Comic Con Amsterdam, waar ook vele andere sterren te bewonderen zijn.

Article continues after the ad

Comic-Con

In de VS behoort de naam Comic-Con officieel toe aan San Diego Comic-Con International, de editie van de entertainmentconventie waar ook altijd de meeste nieuwtjes vandaan komen. Er zijn inmiddels echter vele spin-offs van de van oudsher nerdy bijeenkomst van fans van stripboeken en superhelden. Vorig jaar vond de eerste Comic Con (zonder streepje) in Amsterdam plaats, en afgelopen maart kon je in Rotterdam terecht.

Zoals gezegd bewaren de meeste grote studio's hun trailers en sterren voor San Diego, maar de charme van Comic-Con is juist ook dat je er talloze B-sterren tegen het lijf loopt, en oud-Hollywood-iconen die tegenwoordig geld verdienen door met hun (oude) fans op de foto te gaan. In die categorie werden voor Comic Con Amsterdam eerder al namen als Pamela Anderson, Michael Madsen (Reservoir Dogs) en Michael Dudikoff (American Ninja) aangekondigd.

John Rhys-Davies en Billy Boyd

Vandaag zijn dus twee bekende namen aan die lijst toegevoegd. John Rhys-Davies speelde Gimli in de Lord of the Rings-films en zijn collega Billy Boyd, die Pippin speelde, komt ook. Ben je geen LOTR-fan, dan zul je Rhys-Davies waarschijnlijk tóch kennen: als Sallah in de Indiana Jones-films. Billy Boyd speelde sinds zijn LOTR-dagen in passende knallers als AmStarDam en Ecstacy (het is niet erg als je die niet kent).

Comic Con Amsterdam vindt op 2 en 3 september plaats in RAI Amsterdam. Als je een kaartje koopt, kun je naast de genoemde namen ook Kim Coates (Sons of Anarchy), RJ Mitte (Breaking Bad) en Ellie Kendrick (Game of Thrones) zien. Tegen extra betaling krijg je een handtekening en/of kun je met ze op de foto.