Fotograaf
William Rutten / RTL
Beau, talkshow

Van Beau tot M en van Jinek tot Op1; Inmiddels kunnen we dagelijks kijken naar een talkshow. Maar de vraag is: welke BN'er schuift nu het vaakst aan?

Article continues after the ad

De redacteuren van Beslist.nl gingen op onderzoek uit en heel eerlijk? Het resultaat verbaast ons niets.

Gedegen onderzoek

Het is makkelijk om gewoon een naam te noemen, maar Beslist pakte het serieus aan. Ze namen 15 talkshows die recent op de Nederlandse televisie werden uitgezonden en analyseerden deze door 10.000 afleveringen uit 124 seizoenen te bekijken. Zo ontstond er dus een lijst van - houd je vast - 8.762 mensen, die samen zo'n 30.220 keer verschenen. Nu is alleen de vraag: wie stond het vaakst op die lijst?

En de koploper is...

We kennen hem van RTL Boulevard, als Emmy Beautycase uit Make Up Your Mind en de omstreden Ganesha uit de Promenade... we hebben het natuurlijk over Peter R. de Vries! De misdaadverslaggever wist - ondanks dat er veel ruimte was voor corona - toch zo'n 150 keer aan te schuiven in de afgelopen jaren, of hij dat nu leuk vond of niet. Tja, dat krijg je met al die tv-optredens waar je over moet praten. Hij laat hiermee de overige leden van de top-4 bestaande uit Xander van der Wulp, Joost Vullings en Frits Wester ver achter zich. 

Tijd voor politieke zaken

Ook krijgen politici genoeg ruimte om hun verhaal te doen, en dat eigenlijk overal. Uit het onderzoek blijkt namelijk ook dat PvdA'er Lodewijk Asscher aan mocht schuiven bij veertien van die vijftien talkshows. Op de voet gevolgd door oud-D66-lijsttrekker Alexander Pechtold. Hij schoof bij 13 van de 15 aan. Lees hier alles over het onderzoek.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.