Wie is de sterkste held uit het Marvel Cinematic Universe?

Welke Marvel-held is het sterkst? Is het Thor, Captain Marvel of tóch die goede oude Hulk? Wij namen ze eens allemaal onder de loep.

Thor 

Laten we eerlijk zijn: wie is er nu niet onder de indruk van de behoorlijke spiermassa van Thor? Zowel in de strips als in de films bewijst deze Noorse God keer op keer wat voor een kracht hij bezit. Hij heeft immers niet voor niets de kracht van bliksem en donder in zijn handen. Duidelijk dus dat je hem absoluut niet tegenover je wil hebben in een gevecht. Toch hebben we onze twijfels of hij wel de allersterkste is van het geheel...

Onze twijfels

De beste man (hi, Chris Hemsworth!) werd namelijk verslagen door Thanos in de proloog van Avengers: Infinity War. Daarnaast gaf hij gewoon toe dat hij te zwak was om zijn bloedeigen zus Hela te verslaan. Aan zelfvertrouwen geen gebrek (toen hij zichzelf in Thor Ragnarok uitriep tot de sterkste), maar eerlijk is eerlijk hij verloor toch echt even zijn 'mojo' tijdens de climax-rematch met de Mad Titan. We weten het dus nog helemaal niet zo zeker.

Article continues after the ad


The Incredible Hulk

Over indrukwekkende wezens gesproken: vlak The Incredible Hulk ook zeker niet uit! Dit karakter met zijn bovenmenselijke krachten en geavanceerde genezende factor wint het by far in de strips, en alleen al daarom mocht hij niet in dit overzicht ontbreken. Echter, we betwijfelen of hij in het Marvel-Universum ook met zijn beide benen op de grond blijft staan.

Hij werd namelijk overduidelijk verslagen door Thor. Oke, oke enige weerlegging hier, want The Incredible Hulk wist daarentegen wel weer om Initity Gauntlet te hanteren en dat bereikte echt niet alle superhelden in het verleden. Plus hij heeft de Mad Titan bijna gedood, dus het woord 'zwak' komt zowel in de films als de strips ook zeker niet in zijn woordenboek voor. 

Mark Ruffalo als Hulk in Thor Ragnarok


Captain Marvel dan? 

Wie zegt dat mannen sterker zijn dan vrouw? Nou, als er iemand bewijst dat dit nooit en te nimmer opgaat, is het Captain Marvel wel. Ze wist in Avengers: Endgame een heel schip in één beweging uit te schakelen en zij hield zich meer dan staande tegen een door Infinity Gauntlet aangedreven Thanos.

"Haar krachten zijn van de hitlijsten, en wanneer ze wordt voorgesteld, zal ze verreweg het sterkste personage zijn dat we ooit hebben gehad", vertelde Kevin Feige, het hoofd van Marvel Studios, eerder aan Vulture, dus het zou zomaar eens kunnen zijn dat zij nu de nummer één positie in handen heeft. Hoe leuk zou het zijn als deze 'powergirl' het ooit opneemt tegen de Hulk en Thor voor een beslissende strijd in het universum? Dan weten we namelijk echt wie van deze drie het sterkste is.

Scarlett Johansson in Captain America: The Winter Soldier


Of toch een gevaarlijke outsider?

Ondertussen is er een vierde concurrent op weg om de eerste plaats over te nemen. We kunnen er namelijk lang of kort over zijn, maar volgens Marvel Studios-baas Kevin Feige zitten we met Thor, Captain Marvel of die goede oude Hulk toch echt verkeerd. Hij zette namelijk nog niet zo lang geleden zijn geld in op Scarlet Witch (Elizabeth Olsen)!

"In Endgame zie je dat Scarlet Witch Thanos bijna doodt, totdat hij een bombardement in het strijdgewoel loslaat om haar af te leiden. Zo bang hebben we Thanos nooit gezien. Ik denk dat het haar anders was gelukt" liet hij eerder doorschemeren, dus volgens ons gaat hier iets op: vechten er (in dit geval) drie om één been, gaat de verkeerde er mee heen. Dat belooft natuurlijk wel wat voor de aankomende reeks

Benieuwd naar Scarlet? Je ziet de acht afleveringen van WandaVision vanaf 15 januari op Disney+.