Beeld: AVROTROS
Beeld: AVROTROS

Zoals iedere week zijn we er weer bij om alle acties van de kandidaten onder de loep te nemen. En we zijn stiekem ook weer reuze benieuwd wat Sinan weer voor ons in petto heeft. Zoals in iedere aflevering: let op, deze recap is doorspekt met spoilers.

Iedereen begint steeds wantrouwiger te worden, zoals duidelijk naar voren komt in de biechten. Ook als ze eenmaal de eerste opdracht horen (mini-opdrachten goed volbrengen), lijken ze elkaar vooral in het oog te willen houden. Vooral Sarah stuurt er op aan de groep bij elkaar te houden, hoewel Merel probeert de groep in tweeën te delen. Uiteindelijk gaan ze gezellig met z'n allen naar de eerste taak: vierkanten tellen. Rick Paul is erover uit: 'Dat is niet zo moeilijk, toch?' Waardoor Niels en Jamie met goede moed een extra 150 euro inzetten.

More content below the advertising

O, jongens toch... Dat hadden ze beter niet kunnen doen. Tellen kunnen ze duidelijk niet. Jamie dacht al een openbaring te krijgen toen hij 2 extra vierkanten zag en nogmaals toen hij er nog 8 zag waardoor de teller op 27 uitkwam, maar ze hadden er waarschijnlijk minstens 10 bij op kunnen tellen. De andere taken gingen niet veel beter: Merel en Rick Paul konden niet alle verschillen vinden en Niels en Jamie hadden ook moeite met het volgen van een rood touwtje – zoals Jamie zei: 'We waren de draad letterlijk kwijt'. Sinan zorgde een keer wél voor geld: hij navigeerde zijn karretje zo een labyrint door.

Tuktuks

De volgende opdracht is weer een klassieker: met tuktuks door nauwe straten navigeren. Natuurlijk is het geen Wie is de Mol?-opdracht zonder restricties, zoals alleen links mogen rijden of om en om rechts en links moeten gaan. Voor Niels geen goed nieuws. 'Ik heb zo ongeveer de oriëntatie van een schele bever,' verzucht hij. Wederom deed vooral Sinan het goed. Auto's waarin hij lekker kan zitten en rond kan scheuren zorgen blijkbaar voor een algehele opleving bij hem, want zo actief zagen we hem eerder niet. Jamie was vooral lekker fanatiek. En de rest? Tja... het is dit jaar lastig de Mol te vinden, want iedereen doet gekke dingen.

Want wie is toch die Mol? Ja, laten we het daar eens over hebben. Het lijkt lastig iemand echt af te schrijven. Vooral Jamie en Sinan lijken onderaan te bungelen als het gaat om hoe verdacht ze zijn en ook ieder om andere redenen. Zo lijkt Jamie te veel op de Mol van vorig jaar en zet Sinan zich te veel buitenspel. Dit jaar lijkt de Mol echter voorzichtig te werk te gaan en zelfs geld in het laatje te brengen. Of is dat een zand-in-de-ogen-strooientactiek?

De kandidaten worden opgeschrikt door de melding dat ze test moeten maken, ook al hebben ze pas 2 opdrachten gedaan. Vervolgens komt de aap uit de mouw: ze kunnen door de opdracht goed te volbrengen ervoor zorgen dat niemand naar huis moet. Het lijkt wat veel gevraagd voor deze groep, aangezien ze in de voorgaande opdrachten geld hebben verloren, maar hé. De opdracht: ziplinen en kleuren onthouden. Sinan doet weer een Sinan en heeft niet veel trek naar beneden te zoeven, en ook Niels laat verstek gaan. Veel maakt het niet uit: de rest zorgt voor een goed resultaat.

De Mollometer

Het goede resultaat is jammer, eerlijk gezegd, want het is al de derde aflevering dat er niemand naar huis hoeft. Zo komen we nooit dichter bij de identiteit van de Mol! Toch zetten we weer stug alles op een rijtje in onze Mollometer.

More content below the advertising

We genieten al jaren van fantastische optredens uit The Voice of Holland en natuurlijk ook van de ‘momentjes’ (zoals deze onvergetelijke nippleslip) en Anouks snoeiharde opmerkingen. We zitten momenteel middenin de liveshows, maar: wat zijn nu de beste liveoptredens van de afgelopen jaren?

10. Jennie Lena – I’ll Be There

Haar auditie – waarin ze Who’s Loving You zong – ging kneiterviral en Jennie Lena stelde ook in The Liveshows niet teleur. Absoluut niet zelfs! Ze knalde er in de eerste liveshow keihard in met haar intens vrolijke versie van Mariah Careys I’ll Be There.
 

 

More content below the advertising

9. Ben Saunders – If You Don’t Know Me By Now

Natúúrlijk mag Ben Saunders niet ontbreken in een Voice-lijstje en daarom pakken we zijn live-vertolking van If You Don’t Know Me By Now er graag bij. We zijn zijn superauditie in het eerste Voice-seizoen nog lang niet vergeten. Ben ging viral in een tijd dat het woord nog niet eens bestond!
 

 

8. Pleun Bierbooms en Waylon – From This Moment

Net als bij Ben Saunders hoor je ook van deze winnaar niets meer… Pleun won het 2017-seizoen en zette in de finale een paar puike performances neer. Samen met coach Waylon deed ze ook nog even een prachtige ballade. From This Moment van Shania Twain. Aww…
 

 

7. Dwight Dissels – I Won’t Give Up

De man met de hemelse stem en de loepzuiver uithalen. Hij waagde zich in de tweede liveshow van zijn seizoen aan de hitballade van Jason Mraz. Vooral ook zo goed door de discussie die hierna losbarstte. Waylon vond het maar niets en coach Ali gaf een 10!
 

 

6. O’G3NE – Change Will Come

Lisa, Amy en Shelley kennen we nu vooral van het Eurovisiesongfestival 2017, waarin de meidengroep het… ja, redelijk deed met een elfde plek. Hiervoor braken ze snel door na hun deelname aan The Voice. Deze versie van Change Will Come kwam nog vóórdat ze uiteindelijk wonnen in de finale.
 

 

5. Marco Borsato met Maan – Voorbij

Maan bewijst (net als O’G3NE overigens) dat je na The Voice niet per se in een zwart gat van vergetelheid hoeft te vallen. Kiezen uit één van haar liveperformances is best moeilijk, maar dan gaan we toch voor haar duet met coach Marco uit de finale. Lekker janken!
 

 

4. Romy Monteiro – I Will Always Love You

Op 1:16 bewijst de toen nog niet zo bekende Romy Monteiro met een power-uithaal van jewelste waarom ze nu zo’n grote musicalster is. Fan-tas-tisch!
 


 

3. Shirma Rouse – End Of The Road

Bewees vóór haar deelname aan The Voice in 2013 natuurlijk al dat ze de pannen van het dak kon zingen. Zo was ze jarenlang achtergrondzangers voor Anouk. Met dit spetterende optreden in de liveshow bewees ze voor eens en voor altijd dat ze prima op eigen benen kan staan. Genieten!
 

 

2. Jim van der Zee – Vincent

Al vanaf de eerste liveshow wist alles en iedereen het eigenlijk al zeker: die Jim, die gaat gewoon winnen. Zijn sublieme vertolking van Don McLeans Vincent katapulteerde hem meteen tot topfavoriet van het seizoen. Vier tienen!
 

 

1. Kimberly – Earth Song

Om één of andere onbegrijpelijke reden belandde Kimberly niet in de finale vorig seizoen. Hoe het ook komt (volgens Anouk omdat Nederlanders een idioot volk zijn), haar versie van Earth Song blies iedereen omver. Om bij Anouk te blijven: “Het is bizar goed!”
 

 

Showbizzkoning Albert Verlinde gaat stug door met roddelprogramma 6 Inside, ondanks intens slechte kijkcijfers. “We zijn ontzettend fijn bezig!”

More content below the advertising

Zo vertelde Verlinde gisteren bij de perspresentatie van zijn nieuwe musical Anastasia. Uiteraard weet hij ook dat het écht beter moet: “Kijk, natuurlijk wil ik dat er meer mensen kijken dan nu doen.” Het kijkersaantal zit in een vrije val: het begon met ruim 300.000 kijkers, maar zakte al snel naar iets meer dan 217.000 kijkers.
 

 

Nieuw laagterecord

En die 217.000 was nog érg veel vergeleken met de cijfers van vorige maand. Toch kan het nóg erger want ook gisteren keek er weer bijna niemand naar de SBS6-show. Er zaten slechts 108.000 mensen voor de buis, zo bewijzen cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Een nieuw dieptepunt.

Eerder gingen de heren van VI al helemaal los op de eigen collega's van 6 Inside.
 

 

Komt goed!

Verlinde is er tóch van overtuigd dat het nog wel goedkomt met 6 Inside. Hij en zijn crew gaan hoe dan ook door. “Wat ik belangrijk vind, is dat iedereen ervoor gaat en er ook in gelooft.” Ook geeft hij toe dat het tijdstip (18:00) gewoon moeilijk is en dat mensen gewend zijn dan eerder naar RTL of NPO 1 te kijken.

De Mol houdt vol

6 Inside komt uit de doorgaans geniale koker van John de Mol. Verlinde benadrukt dat ook de grote baas nog altijd in het programma gelooft. “Dus wij bouwen vrolijk door. Wij geven absoluut de moed niet op.”