Rik van de Westelaken in WIDM Wie is de Mol? 2021

Het 21e seizoen van Wie is de Mol? werd afgelopen zaterdag afgetrapt. In de eerste aflevering leerden we de kandidaten nóg wat beter kennen. Zo weten we dankzij de eerste actie van de Mol meteen wie er teamspelers zijn en wie er alleen aan zichzelf denken…

De Mol zet een slimme val…

Tijdens de allereerste opdracht van het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? (WIDM) trapte een groot deel van de kandidaten direct in een slimme val van de Mol. Zij ruilden hun net verdiende 250 euro namelijk om voor een joker… Die joker bleek echter niet meer dan een gewone jokerspelkaart te zijn! Alleen Renée Fokker, Rocky Hehakaija en Marije Knevel konden de verleiding weerstaan. Even later konden zij wél een echte joker kopen.

WIDM-kandidaten over eerste opdracht

De WIDM-kandidaten blikken in de video hieronder terug op de eerste opdracht. Zo vertelt Marije dat ze zich totaal niet schuldig voelt dat ze uiteindelijk voor een joker heeft gekozen: "Zeven mensen kozen voor de joker bij dat spel. Die 750 euro [van ons drieën] maakt dan ook niet meer uit." Splinter Chabot kijkt minder tevreden terug. Hij vindt dat hij de eerste opdracht slecht heeft gespeeld: "Eén, ik ben in de val van de Mol getrapt. Twee, ik heb uiteindelijk een keuze gemaakt die ten koste ging van de groep." Hij wil daarom proberen iets minder impulsief te handelen: "Je moet een beetje spelen met de handrem erop."

Article continues after the ad

Meer over de eerste aflevering lees je in onze terugblik. Heb je al een idee over de potentiële Mol? Meld je dan vooral aan voor onze WIDM-poule, waarmee je een awesome prijs kunt winnen!

Wie is de Mol? zie je elke zaterdag om 20:30 uur op NPO 1.