Wie is de Mol? 2022

2022 start goed met het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? We zetten de vier belangrijkste weetjes over de nieuwe reeks WIDM voor je op een rijtje.

4. In welk land speelt Wie is de Mol? zich dit keer af?

In Wie is de Mol? reizen de kandidaten meestal de halve wereld rond om in een ver, vreemd land spannende opdrachten uit te voeren, terwijl ze gesaboteerd worden door één gluiperd: De Mol. Vanwege de coronacrisis speelt WIDM nu al voor het derde jaar op rij iets dichter bij huis.

 

 

Article continues after the ad

Na het jubileumseizoen in Italië, en de vorige reeks in Tsjechië, start Wie is de Mol? 2022 in… Albanië! Normaal gesproken ontdekken kijkers pas tijdens de eerste aflevering waar De Mol actief is (en wordt er véél over de locatie gespeculeerd), maar kijkers werden al ruim van tevoren verrast met deze informatie. 

3. Welke bekende Nederlanders doen mee aan WIDM?

Opvallend aan het 22ste seizoen van Wie is de Mol? is dat er elf kandidaten naar Albanië vertrekken in plaats van tien. De laatste keer dat dat gebeurde was in het derde seizoen, in 2002. Het programma kennende is daar een goede (lees: schokkende) reden voor, maar die is nu nog niet bekend…

 

 

De kandidaten van Wie is de Mol? 2022 zijn (van links naar rechts):

 • Everon Jackson Hooi (acteur)
 • Kim-Lian van der Meij (presentatrice)
 • Arno Kantelberg (hoofdredacteur)
 • Sahil Amar Aïssa (presentator)
 • Laetitia Gerards (sopraan)
 • Thomas van Luyn (cabaretier)
 • Suzanne Kleeman (zangeres)
 • Welmoed Sijtsma (presentatrice)
 • Hila Noorzai (presentatrice)
 • Glen Faria (rapper)
 • Fresia Cousiña Arias (presentatrice)

 

2. Zijn er al vrijstellingen verdeeld?

Alle kandidaten stelden zich in augustus voor en kijkers werden tijdens de opnames al direct bij het spel betrokken. Zij konden online aangeven welke kandidaat zij het meest betrouwbaar vonden én wie bij voorbaat al verdacht was.

Molloten gaven aan dat ze géén tweedehands auto zouden kopen van Arno Kantelberg. Als Kantelberg inderdaad De Mol blijkt te zijn, hebben de kijkers de pot gespekt met 5.000 euro. Als ze er helemaal naast zitten, en degene die ze het meest vertrouwen juist De Mol is dan verliezen de spelers 5.000 piek. Wie er wél vertrouwd wordt door de stemmers zien we waarschijnlijk in de eerste aflevering al. Hij/zij heeft meteen een vrijstelling voor de executieronde. Wie is de Mol? geeft dus een béétje openheid van zaken, maar het is nog maar een tipje van de sluier.

 

1. Waar en wanneer zie je Wie is de Mol?

Wie is de Mol? is vanaf 1 januari elke zaterdag te zien op NPO1, vanaf 20:30 uur. Als je geen genoeg krijgt van de zoektocht naar de sluwe verrader, dan heb je geluk: de discussie gaat daarna op verschillende kanalen door.

Na elke aflevering wordt er nagepraat in Moltalk, dat wordt gepresenteerd door Rop Verheijen en Marlijn Weerdenburg. De eerste aflevering start op zaterdag 1 januari, om 21:40 uur, op NPO3.

Oud-deelnemer Splinter Chabot presenteert online óók een programma waarin wordt nagepraat over de spannende spelshow. In Niet de Mol praat Splinter elke week met de afvaller uit de episode van die dag. Niet de Mol is elke zaterdagavond te zien op Youtube én op wieisdemol.nl.

Chabot hoor je óók in de Wie is de Mol?-podcast van Radio 2. Tot nu toe praat hij in de podcast vooral over de introducties van de kandidaten, maar binnenkort wordt er stilgestaan bij alle ins en outs van het programma. We nemen aan dat we de vaste podcastpresentatoren Annemieke Schollaardt en Rik van de Westelaken óók terughoren als het nieuwe seizoen gestart is.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.