Wie is de Mol? 2022

De jacht op de Mol is geopend! Wie geen diehard 'Molloot' is en wel wat hulp kan gebruiken: houd deze pagina goed in de gaten. Veronica Superguide speurt samen met kijkers volop mee tijdens Wie is de Mol? 2022 en bundelt hier per aflevering de allerbeste hints.

Check hier welke BN'ers allemaal meedoen aan Wie is de Mol? 2022

Aflevering 1 - De Tijd zal het Leren

Suzanne Klemann moest als eerste deelnemer Wie is de Mol? 2022 verlaten...

Het shirt van Everon Jackson Hooi

GTST-bekendheid Everon Jackson Hooi droeg bij de eerste opdracht een shirt met daarop 'Bird' en '33'. Hier zitten meerdere hints in verpakt. Zo moesten de kandidaten in een latere opdracht de klok op hun tablet stopzetten bij 11:22 uur. En 11 plus 22 is 33! Dat cijfer kun je ook nog eens anders interpreteren. Er doen dit seizoen 11 kandidaten mee in plaats van 10 en het is het 22ste seizoen. Nog een keertje 11 plus 22 dus. En - last but not least - 'Bird' kan verwijzen naar de Albanese vlag. Daar staat een tweekoppige vogel op. Een Mol heeft ook twee gezichten!

Article continues after the ad


'De tijd zal het leren' 

11:22 uur - de tijd waarop de BN'ers hun tablet moesten stilzetten - speelde een belangrijke rol in de eerste aflevering, die ook nog eens 'De tijd zal het leren' heet. Iemand was zo slim om de afleveringtijd precies op dat punt stil te zetten want blijkbaar zal de tijd het leren! En wie zien we dan? Journalist Arno Kantelberg. Nou, zoek niet verder, dit is 'm! 


De ogen van Kim-Lian

Tijd voor een hint die eigenlijk niet in deze aflevering zat, maar in de zomer van 2021 voorbijkwam toen WIDM met de inmiddels beruchte pleidooi-livestream kwam. Die werd aangekondigd met onder meer een persbeeld van iemand - misschien wel de Mol - met een masker op. De bekende Molloot Felix deelde onderstaande vergelijking. Het lijkt er wel erg sterk op dat we hier de ogen van Kim-Lian van der Meij zien. Zelfs de aders lijken te matchen!

 

Fresia spreekt tegen

Sportjournalist Fresia Cousiño Arias zat tijdens de eerste opdracht in het 'geldteam' en wees er eigenlijk als enige op dat het misschien niet slim is om alle Jokers van het andere team meteen op te kopen. Daar gaat je zuurverdiende WIDM-geld. Als Fresia de Mol blijkt te zijn, was dit een erg sluwe zet van haar. Zo verdenkt niemand je: jij wilde tenslotte als enige wél het geld houden. Het was trouwens vrij risicoloos om dit voor te stellen aangezien alle andere kandidaten het eigenlijk al eens waren: die Jokers moeten weg!


Waar is die 100 euro gebleven?

Het lijkt erop dat iemand bij de allereerste opdracht al flink zat te Mollen. De kandidaten konden 1.500 piek verdienen, maar Rick kwam 'maar' met 1.400 euro aanzetten. Bij bijna elke voltooide mini-opdracht zagen we dat de kanidaten het geldkistje openden, behalve bij de opdracht met het touwdoolhof. Moffelde Glen daar misschien 100 euro weg? Of Kim-Lian, met wie hij het doolhof voltooide? Natuurlijk

Of was het misschien toch Fresia, die wel erg snel het geld uit de kistjes griste? 


Aflevering 2 - Zwijgen

Glen Faria werd in de tweede aflevering het slachtoffer van de sluwe Mol.

Arno met z'n plakvingers

In de eerste opdracht van de aflevering moesten de kandidaten opdrachten uitvoeren aan verschillende tafels. De tafels bewogen, dus de spelers moesten snel handelen. Arno Kantelberg probeerde met twee handen muntjes uit een pot honing te pakken, waarna zijn tengels onbruikbaar werden voor de andere taakjes. Hij riep dat zijn medespelers 'maar één hand moesten gebruiken'. Everon Merkte fijntjes op dat je de pot het beste gewoon met rust kon laten...

Het brakke brandweerautootje

Glen was telkens bezig om een speelgoedautootje in elkaar te zetten, maar elke keer dat hij weer bij het tafeltje kwam lag het ding uit elkaar! Hij vond dat Sahil behoorlijk lomp omging met het karretje, maar die was zich van geen kwaad bewust. "Ik had ook kunnen zeggen: als jíj er naast staat is hij ook niet heel." Besloot Sahil om... te zwijgen, net als in de titel van de aflevering? Daarnaast vloog Glen er deze aflevering uit en had hij niets te winnen met een gaar autootje.

WTF doet Kim-Lian?

Onderdeel van de eerste opdracht was een fles die gevuld moest worden met een gekleurde vloeistof. Kim-Lian... zette de fles op het einde aan haar mond? We hopen dat Kim-Lian hier een goede verklaring voor heeft: voor het spel maar vooral ook voor onze gemoedsrust!

Thomas prikt te vroeg!

Thomas van Luyn prikte in de proefronde van de ballonnenopdracht meteen een paar ballonnen lek. Dit zou wel een héle opzichtige mollenactie zijn, maar het zelfvoldane gezicht van de cabaretier was om te gieren!

De foto-opdracht

Bij de foto-opdracht ging er heel wat mis! Kim-Lian herkende de foto die háár symboliseerde niet. Tegelijkertijd stond Welmoed er op dat een muziekinstrument voor de foto omgedraaid moest worden, maar bleek dit niet te kloppen...


Nog meer dobbelstenen-hints!

We zijn nog niet klaar met de dobbelstenen. Er lagen er namelijk 22, zo ontdekte De therMOLmeter (goede naam voor een WIDM-fanaccount) en dat maakt het natuurlijk extra aannemelijk dat er een hint in zit naar de Mol van seizoen 22. Komt-ie: als je van het eerste dobbelsteen-shot alle ogen optelt, komt je bij 92. Dus kun je vertalen naar 1992: het geboortejaar van Sahil én Hila.

 

Aflevering 3 - Nietszeggend

Ondanks haar teamwork was het deze week exit voor Welmoed Sijtsma.

Speelt de Mol een kandidaat? 

Tijdens het 'duel' spraken Kim-Lian en Welmoed af om niet voor vrijstellingen te gaan, maar voor geld in de pot: een dikke 1.500 euro. Allebei lieten ze zoals besproken hun zakje vallen op de afgesproken plek. Nu Welmoed eruit ligt, zou je Kim-Lian enorm kunnen verdenken door deze actie. Wist ze als Mol met voorkennis dat Hila ook 1.500 euro zou uitgeven, wat waarschijnlijk iedere kandidaat zou doen? Een Mol moet tenslotte af en toe ook wat geld pakken om vertrouwen te winnen en een kandidaat te lijken. Omdat hetzelfde bedrag ook uit de pot ging, en het bedrag daarom op 0 euro bleef staan, was het ook nog eens de meest veilige optie voor een Mol, die natuurlijk het liefst nooit geld voor de pot verdient.


Show me the money!

Sahil leek niet al zijn geld in te leveren na zijn winst tijdens het lasergamen. Ook Everon liet weten dat het bedrag wel heel erg verschilde van de rest van de BN'ers. Sahil zou het geld "zijn verloren".


Hila maakt een powermove

Het kan ook zomaar zo zijn dat Hila in aflevering een een dikke powermove maakte door het penningmeesterschap voor zich te winnen. Een Mol heeft voorkennis en weet dus precies dat er later nog een aflevering komt waarin de penningmeester in één klap 1.500 euro uit de pot kan halen. Een ideale Molpositie. Ook voelt het voor de andere kandidaten niet verdacht: iedereen zou doen wat Hila deed. Als je weet dat andere kandidaten allerlei troeven kunnen verdienen, wil je die natuurlijk kunnen wegspelen door een grotere kans op het pakken van die zwarte vrijstelling af te kopen. 


Everon en de afleveringtitel

Everon knalde heel knap een voetbal in het goede net, maar later zette Arno het geldbedrag weer op nul door in een rood doel te schieten. De aflevering heet 'Nietszeggend'. Slaat dit op Mol Everon, wiens schot uiteindelijk nietszeggend was omdat het werd vereffend met de 'foute' goal? Het werkt natuurlijk twee kanten op: dat Arno voor mingeld zorgt, kan natuurlijk ook een Molactie zijn. 

 

Wie is de Mol? 2022 is elke zaterdag om 20:30 uur te zien op NPO 1.