Roy Donders in Expeditie Robinson 2019

Gisteren maakte Expeditie Robinson een geweldige comeback! Wij zitten zó lekker in survival-mode dat we gewoon nu al alle BN’ers gaan ranken. Wie gaat keihard falen en wie ontpopt zich als grote winnaar?

20. Berdien Stenberg

Dwarsfluit-bazin Berdien ging na de eerste proef al nokkie. De timing kon haast niet slechter: ze zakte voor het oog van al haar mede-kandidaten in mekaar. Die zullen nu vast denken: ‘niet zo’n sterke speler, wat hebben we eigenlijk aan haar bij proeven?’ Of ze haar fluit nu meenam naar Duivelseiland of niet: fluiten naar de overwinning kan ze sowieso.

More content below the advertising

19. Mariana Verkerk

Model en catwalkcoach Mariana zorgde voor een knetterende eerste indruk. Ze lag namelijk meteen al in de clinch met haar Kamp Noord-teamleden en schreeuwde na een beetje onenigheid al “zoek het uit!”. Tja, zo word je natuurlijk wel érg snel een doelwit wanneer het Kamp iemand moet slachtofferen tijdens de eerste Eilandraad…


18. Anita Heilker

Valt nog érg weinig over te zeggen omdat ze in de kick-off weinig indruk achterliet. Ook niet gek natuurlijk, met zóveel mede-kandidaten. Ex-Dolly Dot Anita hoor met haar 58 jaar bij de ‘oudjes’, maar hè: winnaar boer Jan was óók al de 50 gepasseerd!


17. Rijk Hofman

Als jongste deelnemer is Rijk (22) – het broertje van Tim Hofman – toch wel een broekie. Deze MTV’er kan zich zomaar ontpoppen tot proevenbeest, maar dat zien we vooralsnog niet gebeuren. Zit meteen al vast op Duivelseiland. Niet bepaald een vliegende start.


16. Fien Vermeulen

Redde Akwasi van de verdrinkingsdood met haar zalvende radiostem, maar verder kunnen we Fien (nieuwslezeres bij Qmusic) nog maar moeilijk inschatten. Grote vraag is nu: valt ze in de smaak bij haar Team Zuid-collega’s?


15. Kalvijn

Een YouTuber op een onbewoond eiland droppen? Klinkt doorgaans niet als een bijzonder goed idee. Maar we hebben het hier wél over Kalvijn, aka één van Nederlands bekendste en grootste YouTubers. We schrijven Kelvin Boerma dus niet direct af, maar zijn vooral benieuwd hoe ver hij het schopt zonder constante aanmoediging van zijn mega-following.


14. Jaap van Deurzen

Nu al de wandelende meme van het seizoen gezien de vele geinige twitter-reacties na de seizoensaftrap. Maar, geven we good ol’ Jaap enige kans? Nou, nee, niet bepaald. Hij is de oudste van allemaal en ging al vrij snel “kapot”. Heeft als RTL Nieuws-verslaggever al vele rampen gezien dus dát geeft ‘m zeker een voorsprong.  


13. Kim Kötter

Ex-Miss Nederland en tv-persoonlijkheid Kim Kötter is een taaie Twentse. Deinst nergens voor terug. Bij aankomst op Kamp Noord begon ze direct erg dominant taken te verdelen. Shary-An trok het al niet, maar zo’n instelling wijst op een winnaarsmentaliteit! Nu zorgen dat ze niet té dominant wordt want dan krijgt iedereen genoeg van haar en is het waarschijnlijk exit Kim.


12. Thomas Berge

Volkszanger Thomas Berge zat overduidelijk flink te puffen in de gym voordat ‘ie naar de Filipijnen afreisde. Kan nog wel eens goed van pas komen in die rete-zware krachtmetingen. Waarom weten we niet precies, maar we zien Thomas er in de eerste afleveringen nog niet uitvliegen.  


11. Eva Cleven

Nog een BN'er waar we nu nog niet veel zinnigs over kunnen melden, maar als radio-persoonlijkheid is ze zeker niet de enige gelijkgestemde. Misschien kan ze samenspannen met radio-maatjes Frank, Fien en 'de andere' Eva? Dan geven we Eva Cleven veel support!
 

10. Tim Coronel

Legde met coureursbroer Tom de loodzware Dakar rally af. Een beetje rondhangen op een zonnig eiland met af en toe een proefje moet dan best lukken! Oké, beetje overdreven misschien, maar Tim is er eentje van de lange adem.
 

9. Frank van der Lende

De boomlange 3FM-dj houdt van aanpakken. Dat bewees hij in de opening al. Iets zegt ons dat hij zich niet zomaar van het eiland laat kicken. En zeg nu zelf: met die lengte vist hij elke kokosnoot uit de palmbomen. Dat zullen zijn medekandidaten wel tof vinden.
 

8. Rob Geus

Cultfiguur Rob Geus oogde meteen vanaf de start van Robinson superfanatiek. Zeg maar héél irritant. Hij onderwierp de messen op Duivelseiland al aan een grondige, Smaakpolitie-achtige keuring. Daar wordt hij nu eenmaal vrolijk van! Nu alleen nog ‘man, man, man’ en het riedeltje is compleet. Zonder dollen: Rob ziet er nu al uit als een extreem sterke speler die niet met zich laat sollen.
 

7. Eva Koreman

Sluw en tactisch, zo zouden we Eva na één aflevering omschrijven. Slaat natuurlijk nergens op, maar noem het ‘intuïtie’. Ze lijkt ons een kandidaat die van alles wat heeft: ligt goed in de groep, valt niet teveel op, staat haar ‘mannetje’ bij proeven. Deze gaat ver komen!
 

6. Shary-An Nivillac

Zangeres Shary-An pakte het érg slim aan door oud-winnares Fatima even apart te nemen toen ze op bezoek kwam. Hoe ze met dominante mensen om moest gaan, vroeg ze. Niet te veel opvallen, ja-knikken en keihard toeslaan wanneer nodig. Als Shary-An – die zelf ook net een stuiterbal is - dát kan opbrengen, zien we haar erg hoog eindigen.
 

5. Roy Donders

Nee, dit is géén grap. Stylist van het Zuiden Roy Donders hoopt al héél lang op een tv-comeback en hij greep Robinson natuurlijk met beide handen aan. Hij gaat ons allemaal verrassen en ligt er voorlopig nog niet uit. Let maar op. Niemand pakt Roy zijn tv-fame af.


4. Yvette Broch

Een ex-topsporter, dat zegt natuurlijk al genoeg. De laatste jaren stonden andere sporters geregeld in de finale (Gregory Sedoc, Thomas Dekker) of wonnen ze zelfs (Edith Bosch, Fatima Moreira de Melo). Alléén daarom geven voormalig tophandbalster Yvette zo’n hoge positie.
 

3. Akwasi

Je zwemdiploma halen nét voordat je aan de expeditie begint? Kijk, dat is nou dedication! Rapper Akwasi dook in aflevering één met gevaar voor eigen leven in het water terwijl hij eigenlijk pas net kon zwemmen. Alles wat hij hierna doet is véél minder eng voor ‘m. Als hij met diezelfde toewijding doorgaat, maakt hij serieus kans op een finaleplek.
 

2. Dionne Slagter

We zetten Youtube-ster Dionne (OnneDi) in als wildcard. Zo iemand waarvan je totáál maar dan ook totááál niet van verwacht dat ze het ver gaat schoppen. Maar je gaf een Dominique (van het vorige seizoen) vooraf misschien ook weinig kansen en kijk eens hoe ver zij kwam! Enige logica in dit verhaal ontbreekt volledig, maar wie héél risicovol gokt, kan veel centen pakken.
 

1. Hugo Kennis

Deze 24 Kitchen-chef kijkt naar verluidt – houd je vast – al 20 (!) jaar naar Expeditie Robinson. Holy shit. Hugo kent werkelijk alle ins en outs van het programma en hield als een echte leider direct al de felbegeerde Kamp Zuid-vlag vast. Goed begin! Hier komt nog bij dat ‘ie chef is dus van een rotte banaan nog iets behapbaars kan maken. Ligt dus sowieso lekker in de groep. Is dit de grote winnaar van Expeditie Robinson 2019?