Avengers: Endgame Tony Stark

Avengers: Endgame is een emotionele achtbaan vol met explosies en tijdreizen, dus misschien heb je wat details gemist. Wij maken de balans voor je op: wie gaan er dood in Avengers: Endgame en wie hebben het héél misschien overleefd?

Deze personages gaan dood in Avengers: Endgame

Tony Stark

Nee helaas, het is echt waar: Tony Stark is morsdood. Robert Downey Jr. staat open om misschien nog hier en daar een kleine cameo te doen, maar officieel is hij Iron Man af! De finale van Endgame is daar ook heel duidelijk over. Iron Man steelt de Infinity Stones van Thanos op het allerlaatste moment en integreert ze in zijn harnas. Hij knipt met zijn vingers en wenst dat Thanos en al zijn handlangers verdwijnen. Dit eist een enorme tol van Tony Starks lichaam en hij sterft dan ook een paar minuten later. RIP Tony Stark! /sademoji

Black Widow

Ook de dood van Black Widow is definitief, heeft Marvel bevestigd. Widow offerde haarzelf op in Endgame zodat ze de Soul Stone konden krijgen. De steen eist een permanent offer, dus zelfs de gecombineerde kracht van de Infinity Stones kan Natasha Romanoff niet terugbrengen. Gelukkig voor actrice Scarlett Johansson krijgt ze nog één laatste avontuur met haar langverwachte eigen film. Black Widow komt 2021 uit.

Article continues after the ad

Thanos en al zijn handlangers

Thanos gaat wel twee keer dood in Avengers: Endgame! De eerste keer in de normale tijdlijn, oftewel de Thanos die de snap doet aan het einde van Infinity War. En de tweede keer door Tony Starks snap. Dan hebben we het over de Thanos die stiekem uit het verleden terugreisde om de stenen opnieuw te stelen, zodat hij deze keer al het leven kan vernietigen. Handig dat we dit artikel schrijven hè?

 

Spider-Man heeft het ook overleefd en het lijkt erop dat Sony zelf een paar personages terug uit de dood brengt voor Spider-Man 3!

Wie hebben het misschien overleefd?

Veel Avengers leven nog en we zien alle overlevenden bij de begrafenis van Tony Stark in Avengers: Endgame. Er is geen reden om te denken dat er eentje een illusie is en zelfs de oude Steve Rogers heeft hopelijk nog een paar goede jaren in zich zitten.

Maar er zijn ook twijfelgevallen! Van een paar personages kunnen we niet met volle zekerheid zeggen of ze permanent dood zijn.

Gamora

Gamora was ook een permanent offer voor de Soul Stone en zou dus niet terug moeten keren. Of hebben we iets gemist? Star-Lord hint daarnaar op het einde, want ze hebben een levensteken van Gamora! Het zou hier dan gaan om de Gamora uit het verleden en het is nog maar de vraag of ze dus vriendelijk is naar de Guardians of the Galaxy. Actrice Zoe Saldana heeft al in een interview gezegd het leuk te vinden om meer Evil Gamora te spelen.

Vision

Vision werd niet door Thanos’ snap vermoord maar vlak daarvoor. Daardoor hoort hij niet bij de wens die Hulk maakte om iedereen terug te brengen. Alleen ook hier zijn twijfels over en wel om een zekere Disney+ serie die in januari start: WandaVision! Deze miniserie met Vision en Scarlet Witch in de hoofdrollen, speelt zich na Avengers: Endgame af. De trailers zijn nog veel te vaag om er iets uit op te maken, behalve dan dat Vision lééft. Zie dit mysterie als een extra reden om WandaVision te kijken.

Loki

Tijdreizen maakt meer kapot dan je lief is want ook Loki heeft dankzij tijdreislogica Avengers: Endgame overleefd! Thanos wurgt de hedendaagse Loki aan het begin van Infinity War en het is duidelijk dat die versie echt dood is. Maar wanneer de Avengers tijdreizen naar de Avengers-toren, tijdens de eerste Avengers-film, weet Loki in de chaos te ontsnappen met een van de Infinity Stones. De Disney+-serie Loki, zal laten zien wat iedereens favoriete smeerlap daarna doet. Deze versie heeft sowieso de latere gebeurtenissen met Thor niet meegemaakt en is nog veel vijandiger tegenover zijn broer. Gaan ze elkaar opnieuw zien ondanks het grote tijdverschil?

Van sommige helden hebben we permanent afscheid genomen in Avengers: Endgame, maar er zijn er ook een paar die misschien een tweede leven krijgen op Disney+. Bekijk hier de lijst van alle grote Marvel-films en series die we in 2021 kunnen verwachten.