Rik van de Westelaken, WIDM, Wie is de Mol

Even leek het erop dat het nieuwe WIDM-seizoen niet op tijd af zou zijn vanwege alle geldende coronamaatregelen. Maar het is toch gelukt! Volgens presentator Rik van de Westelaken wordt het dan ook weer ouderwets genieten.

Article continues after the ad

Aan NU.nl vertelt de WIDM-presentator alle ins en outs over het 21ste seizoen 

Prikje hier, prikje daar

"We hebben van tevoren tegen elkaar gezegd: we maken alleen een nieuw seizoen als het veilig en verantwoord is", zo legt Rik uit. "Daar hebben we een speciaal protocol voor ontwikkeld, dat vergelijkbaar is met de maatregelen die gelden voor het maken van speelfilms en tv-series in coronatijd. Dus de kandidaten en crew zijn voor opnames getest, net als lokale producers en chauffeurs."

Amper concessies

Uiteindelijk stappen de geteste kandidaten met elkaar in een bubbel en mogen ze met elkaar knuffelen als ze dat willen. Dit geldt echter niet voor het contact met de lokale bewoners. "Opdrachten met de lokale bevolking, zoals in China op een markt of in Italië met een groot diner, die konden we inderdaad dit seizoen niet doen." Maar de reactie heeft ook zeker niet stilgezeten. "Als ik naar de afleveringen kijk, voelt het niet alsof we concessies hebben moeten doen. Sterker nog: ik had dit jaar graag kandidaat willen zijn", vertelt Rik enthousiast! 

Spannende eerste beelden

Het is nog even af te wachten welke opdrachten de kandidaten precies voorgeschoteld krijgen, maar uit de eerste beelden blijkt dat het weer vanaf het begin af aan spannend wordt. Er is immers ook dit seizoen niets wat het lijkt! 


Ben je nu helemaal enthousiast geworden en kun je niet wachten? Doe dan nu snel nog mee met de Superguide-poule. Je kunt er namelijk mooie prijzen mee winnen, maar alleen als jij de hoogste score weet te behalen.

Het nieuwe seizoen Wie is de Mol? is vanaf vandaag elke zaterdag om 20:30 uur te zien op NPO1.