Rik van de Westelaken in Wie is de Mol?

Wie is de Mol?-'Molloot' Wouter, een van de bekendste speurders op YouTube, zet in de nieuwste aflevering van zijn nabeschouwingen wat vraagtekens bij een wel heel opvallende uitspraak van presentator Rik van de Westelaken...

Article continues after the ad

Wouter hoorde Rik in de uitzending van zaterdag zeggen dat de Mol 'goed bezig' was. Ook noemde de host het bedrag dat er eigenlijk al in de geldpot had kúnnen zitten. Onzin, zegt Wouter juist: "Ik heb het idee dat de Mol niet zo heel goed bezig is".

Huh? Rik?

Wouter besloot good old Wikipedia erop na te slaan om te kijken of die Mol misschien toch wel goed bezig is, zoals Rik claimde. Nou... nee. De huidige pot staat op 10.500 euro (10.495 om heel precies te zijn) . Hetzelfde als de eindpot van seizoen 15 in Sri Lanka. Wouter: "Ze hebben nu in aflevering 4 al wat ze toen aan het eind van het seizoen pas hadden."

 

Mol is niet goed bezig

Ook had Wouter via een andere Molloot gehoord dat het lang geleden was dat de geldpot op dit moment in het spel al zo hoog is. Dat gebeurde voor het laatst in seizoen 5(!). "Dat betekent dat de pot hoger staat dan in de afgelopen 16 seizoenen! Nee Rik, ik voel die 'de Mol is lekker bezig' niet heel erg."

Veilingopdracht

Maar... er is nog hoop voor de Mol. Wouters kijkers wijzen 'm in de reacties op een aantal seizoenen geleden, in Oregon. Toen deed Mol Thomas Cammaert samen met de kandidaten een mega-greep uit de kas tijdens de 'koehandel'-veilingopdracht. Zou er dit seizoen nog zo'n opdracht voorbij komen?


Lees ook ons ultieme Wie is de Mol?-hints-overzicht als je even de draad kwijt bent! En Superguide heeft dit jaar ook een eigen Wie is de Mol?-poule. Doe mee en maak kans op een toffe prijs!