Joshua Nolet, Splinter

Zanger Joshua Nolet gooide hoge ogen in het afgelopen seizoen Wie is de Mol?. Deze vrolijke snuiter wist met zijn roekeloze acties al snel de aandacht naar zich toe te trekken. Maar duidelijk is dat zijn leven ook niet altijd 'rozengeur en maneschijn' is.

Article continues after the ad

Joshua vertelt pas vanavond bij zijn WIDM-maatje Splinter alles over zijn depressie, muziek en creativiteit. Maar we hebben al een sneak peek! 

Drempeltje over

En daarin is hij al behoorlijk openhartig over het gebruik van antidepressiva en waarom de drempel om het te gebruiken zo hoog lag. "Vorig jaar dacht ik van: 'Nou, f*ck it. Ik weet het ook anders niet meer. We gaan aan de antidepressiva", geeft de frontman van Chef'Special toe. "En dat doe ik nu al een jaar en dat heeft voor mij heel positief uitgepakt."

Zwakte 

Dat had hij van tevoren niet kunnen dromen. Hij was er immers behoorlijk sceptisch over. "Ik was zo bang dat het mij zou aantasten in wie ik was. Als kunstenaar, want mijn creativiteit mag niet aangetast worden. Straks vlakt het me af. En ik had ook iets van: 'Ik moet het zelf doen. Ik moet dit toch zelf op kunnen lossen, dit is mijn eigen sh*t." Inmiddels laat hij de touwtjes iets meer vieren. "Dat slaat ook helemaal nergens op. Nu denk ik: holy f*ck, waarom heb ik zo lang daarmee gewacht?"

Bekijk hieronder alvast het korte fragment.


Steuntje in de rug

De uitzending van SPLNTR moet nog op tv komen, maar de eerste hartverwarmende reacties zijn al binnen. "Wat dapper om dat toe te geven. Ik ken zoveel mensen die zich ervoor schamen maar waarbij het lang duurt voordat het hen helpt", schrijft een Twitteraar. Iemand anders sluit zich daar bij aan. "Super dat je dit hebt gedeeld." 

Benieuwd naar de volledige aflevering? SPLNTR is iedere zondagavond om 21.45 uur te zien op NPO3.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws: