Gemist: Wie is de Mol?

Kijkers van Wie is de Mol? klaagden dat de Mol tot nu toe weinig voor elkaar kreeg. De kandidaten sleepten vrijwel probleemloos 10.000 euro in de pot! Gisteren nam de slinkse valsspeler wraak…

Vorige week namen we afscheid van Lakshmi, en ontdekten oplettende kijkers weer een paar nieuwe aanwijzingen richting de identiteit van de Mol. De stiekeme saboteur leek zich nogal rustig te houden, maar daar kwam in deze aflevering verandering in!

Wie is de schilder?

De eerste opdracht stond weer lekker bol van de chaos en miscommunicatie. Verschillende duo’s speelden het ‘telefoonspelletje’, waarin een zin telkens werd aangevuld met nieuwe informatie. De kandidaten bekeken een schilderij van een ander team, en moesten het met een eigen schilderij aanvullen. Dat bleek… best moeilijk!

Article continues after the ad

Joshua had een hoofdrol in deze opdracht, omdat hij soms écht zijn lachen niet kon inhouden. Niemand begreep elkaar, en Charlottes schilderkunsten waren behoorlijk ondermaats!

Het verraad

De kandidaten kregen een voorstel: ze konden geld bieden voor geheime informatie én de kans op een groene vrijstelling. De brave Splinter, Renée en Joshua boden een paar honderd euro. Marije, Charlotte en Rocky offerden zonder blikken of blozen bijna de halve pot op: 5000 piek! Marije twijfelde erg “om te bieden op informatie die ik niet nodig heb”, maar verwachtte dat andere kandidaten misschien wel de héle pot zouden opofferen. Tenminste, dat zei ze!

Het leek een mega-mollenstreek van het drietal, maar misschien was het ook wel de Mol zelf die heel laag bood… Als kandidaten zichzelf saboteren, dan kan de Mol lekker op de achtergrond blijven.

Wie is de Mol?-express

Na een spannende opdracht in een trein gingen Marije, Charlotte en Rocky alledrie met een groene vrijstelling aan de haal. Dat betekende dat alleen Renée, Splinter en Joshua naar huis gestuurd konden worden. Kijkers konden eigenlijk al weten dat Joshua níét de Mol is, omdat iedereen die op hem inzette verloor. Gisteren werd het definitief, toen hij de test het slechtst maakte en naar huis werd gestuurd.

Wie is de Mol?

Kijkers klaagden tot nu toe een beetje dat de Mol nogal onzichtbaar was in dit seizoen. Waarschijnlijk wist hij of zij dat de kandidaten elkaar in deze uitzending het leven zuur zouden maken. Nu er in één klap €5000,- uit de pot verdween, lacht de Mol natuurlijk in zijn vuistje. We zijn benieuwd wat de saboteur na deze mokerslag van plan is!