Rocky en Renée in de finale van Wie is de Mol?

De winnaar en Mol van Wie is de Mol? 2021 zijn bekend! Na afloop van de spannende finale hielden Rocky en Renée een mini-persconferentie, waarin ze terugblikten op de spannende spelshow.

Rocky Hehakaija was de trotse winnares van Wie is de Mol? 2021, maar de meeste aandacht ging natuurlijk uit naar actrice Renée Fokker, de Mol die de kandidaten behoorlijk liet spartelen. Vooral in het begin had Renée het er lastig mee, omdat ze nog niet zo aan haar nieuwe rol gewend was. Fokker gaf toe dat ze zich zelfs een keer dik versprak!

In de opdracht waarin kandidaten foto’s te zien kregen met uitspraken erbij kon Renée alle foto’s van tevoren checken. Handige informatie, maar deze kwam haar bijna duur te staan!

Article continues after the ad

“Ja, ik heb me een keer versproken, helemaal in het begin. Ik was natuurlijk in al die kamers geweest waar jullie zaten. Daar zag ik mijn eigen foto liggen van wat mijn eigen uitspraken waren als de Mol. Die had ik gelezen, maar mijn eigen uitspraak lag niet in mijn kamer. Toen zat ik in de bus en toen zei ik: op mijn kaart stond dit en dat.”

Het leek een onschuldig gesprekje, maar als Renée een kandidaat was geweest, dan had ze dit helemaal niet kunnen weten! “Toen zei iemand: Lag jouw kaart in je eigen kamer? Toen zei ik: Nee, nee, dat heb ik net gehoord van iemand! Oh my god! Dat was de enige keer waarvan ik dacht: Ooh, ik heb me versproken.”

Mollen onder elkaar

Kijkers vonden Renée een beetje een passieve Mol, maar ze was erg blij dat het lang duurde voor ze in beeld was als saboteur. “Ik heb heel erg lang onderaan gestaan qua verdenking, wat natuurlijk erg lekker was. Pas vanaf de achtste aflevering begon ik te klimmen, en na de negende aflevering stond ik heel hoog. Nou ja, de Mol moet natuurlijk ook wel een beetje gezien worden… Als de Mol totaal onzichtbaar is, is het ook niet goed.”

Als voorbereiding sprak Renée met ex-Mol Merel Westrik, en na de opnames met Jeroen Kijkindevegte. “Zij begrijpen waar je doorheen gaat. Als Mol is een deelname heel anders dan als kandidaat. Iedere opdracht is weer spannend, en ik zie ook dat ik fouten heb gemaakt. Ik zie opdrachten terug, en dan denk ik: ik had dát kunnen doen. Als het dan lukt, dan denk je: Laat ze maar rommelen!”

Nieuw seizoen Wie is de Mol?

De finale van Wie is de Mol? werd door ruim 3,3 miljoen mensen bekeken. Op het moment wordt er gekeken hoe het nieuwe seizoen van WIDM vormgegeven wordt. Volgens presentator Rik van de Westelaken is het een enorme puzzel vanwege de coronamaatregelen, maar is hij ervan overtuigd dat ze iets kunnen verzinnen.