marije knevel widm wie is de mol lakshmi telefoon

Na elke Wie is de Mol?-aflevering stromen sociale media over van de hints en theorieën. Zo'n info-overload kan nogal chaotisch en overweldigend zijn, maar no worries: wij pikken de allerbeste aanwijzingen eruit!

Superguide heeft dit jaar met een eigen Wie is de Mol? poule en de winnaar gaat naar huis met een toffe WIDM-prijs. Doe je ook mee?

Article continues after the ad

Aflevering 1

Beste positie in de fietsopdracht

Update: de hints richting Florentijn bleken na het zien van aflevering drie toch enkel bedoeld om ons op een dwaalspoor te brengen...

Een Mol komt natuurlijk het beste tot zijn recht ergens aan het einde van de fietsopdracht. Dan heb je de meeste invloed op het al dan niet correct doorgeven van de info tijdens je fietstocht en als je helemáál achterin zit - looking at you, Florentijn - kun je vrij makkelijk geld wegspelen bij het invullen van de antwoorden.

 

Praat Rik zijn mond voorbij?

Rik gaat natuurlijk nooit de Mol verklappen, maar zijn woordkeuze na de eerste opdracht geeft wel te denken. "Mede dankzij jullie heeft de Mol vandaag 1.750 euro de pot kunnen houden", zegt onze Mol-maestro tegen de kandidaten die een dealtje met de Mol sloten voor een - zo bleek later - nep-joker. 'Mede dankzij jullie' en dan later 'heeft de Mol' impliceert dat de Mol in het tweede groepje zit met Renée, Rocky en Marije.


En... Rocky, Renée en Marije wilden geen deal met de Mol, maar pakten uiteindelijk alsnog een echte joker in ruil voor hun gevonden geld. Zat de Mol bij deze drie? En wilde ze de andere twee overtuigen om toch echt voor die joker te gaan waardoor er helemaal niets in de pot belandde?

 

Napoleon Erik

Update: tijdens aflevering twee werd duidelijk dat dat deze hint toch iets te ver gezocht bleek...

Vergezochte hints; we love it. Twitteraar Marjolijn geeft ons weer zo'n pareltje waarvan we nu denken 'naaaah, no way', maar... moeten we haar later alsnog gelijk geven?


Florentijn en zijn Molletje

Florentijn zette een afbeelding van het strippersonnage Krtek ('Mol' in het Tsjechisch) in zijn Molboekje. Is dit gewoon research of heeft 'ie zijn evenbeeld in het boekje geknald?


De fiets van Florentijn

Nog een dikke hint in de richting van kunstenaar Florentijn. Volgens het Insta-account Mollenjagers zat er op zijn mountainbike een 'M'. En bij de andere kandidaten... niet?! Puur toeval bestaat niet in de wereld van Wie is de Mol? dus eigenlijk weet je vanaf nu op wie je die felbegeerde app-punten moet zetten!

 

'De Mol wilde...'

Nog zoiets raars: tijdens de fietsopdracht stond op de bordjes steeds 'in eerste instantie wilde *naam kandidaat* niet de Mol zijn', waarbij die 'niet' ook af en toe een 'wel' was. Bij Lakshmi was die formulering opeens heel anders. Nou ja! Waarom?! Wat een verwarring...

 

Aflevering 2

Links of rechts?

Joshua was in aflevering twee van WIDM opvallend onhandig. Dat begon al tijdens de eerste opdracht toen hij de linker en rechter portofoon door elkaar haalde. Opvallend genoeg vond de zanger tijdens de tweede opdracht een wel héél toepasselijke hint: “Wat is links en wat is rechts?”. Dat kan bijna geen toeval zijn, toch?

 

Splinter spreidt zijn kansen

Voorafgaand aan de executie hoorden we Splinter aangeven dat hij zijn kansen nog wilde spreiden. Hij besluit tijdens de test in te zetten op maar liefst zeven kandidaten! Het is eigenlijk een klein wonder dat de Chabot-telg nog in het spel zit… Of hoeft hij misschien nooit naar huis?

 

Renée geeft het vóórbeeld

De titel van de tweede aflevering van dit seizoen was "Voorbeeld". Aangezien we in het verleden wel vaker hebben gezien dat die titels betrekking hebben op de identiteit van de Mol, willen we deze opvallende theorie ook nog even met jullie delen. In de intro zien we Renée namelijk voor een beeld staan! Vergezocht? Je weet het maar nooit in WIDM!

 

Exit voor Erik

De tweede afvaller in dit seizoen van Wie is de Mol? was Erik. Het is enorm aannemelijk dat Erik tijdens de test niemand minder dan Splinter als hoofdverdachte heeft aangemerkt. Erik was er namelijk heilig van overtuigd dat Splinter hem tijdens de laatste opdracht op een verkeerd bord wees om omver te rijden. En aangezien Erik – die schijnbaar met zijn Molboekje vergroeid was – eruit vloog, is er maar één conclusie mogelijk: Splinter is de Mol niet.

Splinter Chabot WIDM Wie is de Mol? 2021 test

 

Florentijn kiest voor… geld?

Door Joshua’s gestuntel met de portofoons kreeg Florentijn de uitgelezen kans om een joker te verdienen. Hij koos echter voor het geld! Een behoorlijk aparte keuze, aangezien de meeste kandidaten een moord doen voor jokers. En dat maakt Florentijn natuurlijk enorm verdacht als Mol! In dat geval weet hij namelijk dat er toch geen geld verdiend is in zijn groepje en kan hij zichzelf mooi onverdacht maken door onder het mom van groepsbelang te kiezen voor geld.

 

 

Aflevering 3

Moet de Mol noodgedwongen liegen?

We beginnen onze hints en theorieën uit de derde aflevering met een doordenker! Tijdens de eerste opdracht werden de kandidaten gevraagd terug te denken aan hun antwoorden op de test uit de tweede aflevering. Een van de vragen was: “Wie is de Mol?”. Aangezien de Mol het antwoord natuurlijk weet, zou het zomaar kunnen dat hij of zij deze vraag eerlijk beantwoord heeft en daar dus tijdens deze opdracht over moet liegen! Als we deze theorie doorvoeren, wijzen onderstaande antwoorden in de richting van Joshua, Lakshmi en Rocky.

 

Splinter breekt zijn belofte

In de tweede aflevering beloofde Splinter nog dat hij de groep zou laten denken dat hij Joshua verdenkt. Tijdens de hierboven beschreven eerste opdracht van de derde aflevering blijkt echter dat hij als antwoord op de vraag “Wie is de Mol?” toch een ander antwoord heeft gegeven. Hij vulde in werkelijkheid namelijk de naam van Renée in! Waarom heeft Splinter zijn belofte aan Joshua verbroken? Is hij degene die zoals hierboven beschreven wel móést liegen?

 

Holy MOLy!

En dan meteen nog maar even een tweede hint die mogelijk in de richting van Splinter wijst. Wanneer de kandidaten het hotel binnengaan, horen we hem “holy MOLy” zeggen. Is dat vergezocht? Nee hoor! Thomas Cammaert werd in zijn seizoen namelijk ook op die uitspraak betrapt. En hij bleek natuurlijk uiteindelijk de Mol te zijn!

 

De rode draad

De derde aflevering van dit seizoen kreeg de naam “Vanaf hangen" mee. De tweede opdracht in deze aflevering heette “De rode draad”. Tijdens deze opdracht moesten vier kandidaten abseilen. En je raadt het al: zij hingen daarbij aan een rode draad. Zou dat betekenen dat we de Mol tussen Splinter, Joshua, Rocky en Lakshmi moeten zoeken?

 

Waarom zou je Jokers delen?

Jokers zijn belangrijk én schaars! Het feit dat een kandidaat zijn of haar Jokers deelt, is zodoende behoorlijk verdacht. We kijken naar jou, Marije! Deze kandidate schreeuwde namelijk zo hard mogelijk dat ze haar Jokers ging delen met Lakshmi. Ook Charlotte maakte zich echter verdacht door haar Jokers te delen met Splinter. De enige die verstandig was, was Florentijn… Hoewel uiteindelijk bleek dat zélfs twee Jokers hem niet konden redden.

Marije Knevel WIDM Wie is de Mol? 2021

 

Aflevering 4

Voor het zeggen

Vóór aflevering vier van start ging, zaten de Mol-experts van TherMOLmeter bovenop Lakshmi en Marije. Als je gisteren gekeken hebt, dan weet je dat Lakshmi het in elk geval niet is!

Dezelfde Instagram-pagina deelt nu een interessante, maar nog niet heel overtuigende stelling. Als je uit de eerste aflevering de eerste letter van Riks openingspraatje neemt, en de tweede voor aflevering 2, dan krijg je vier letters die in de naam van Rocky Hehakaija voorkomen. Aangezien haar achternaam negen letters heeft, zouden die allemaal vertegenwoordigd kunnen worden in een aflevering... Het is... niet onmogelijk, maar áls deze theorie klopt dan nemen we per direct afscheid van dit programma.

Rocky 2

Tegelijkertijd is Rocky wél de eerste kandidaat die we horen praten in deze aflevering, genaamd Voor het Zeggen. Splinter heeft het in deze aflevering óók voor het zeggen: hij mag kiezen welke kandidaten de foto's moeten raden tijdens de tweede opdracht.

Joshua? Joshunee...

Hoewel Joshua extreem teleurgesteld kijkt als er geld wordt opgehaald bij de foto-opdracht, zwemt hij zich in de opdracht erna helemaal scheel! Daarnaast zaten Erik de Zwart én Lakshmi vol op de zanger van Chef'Special, en vlogen ze er allebei uit... Als zij de waarheid spreken kán het Joshua eigenlijk niet zijn!

Charlottes brandende koker

Wie op het einde van de aflevering nog wél even in beeld komt is Charlotte! Terwijl alle kokertjes met geld verzameld lijken te zijn, probeert ze op het laatste moment nog een 'strafkoker' te scoren. Doet ze het bewust? Vertrouwt ze Joshua niet? Het is onbekend, maar we houden Charlotte de komende aflevering weer extra in de gaten!

Deze lijst wordt elke week geüpdatet! Meer weten over de kandidaten? Wij namen een schaamteloze duik in hun privélevens.

Wie is de Mol? is elke zaterdag om 20:30 uur te zien op NPO 1.