Wie is de Mol? WIDM logo

Elke scheet die een Wie is de Mol?-kandidaat laat is in potentie hartstikke verdacht. En dat maakt de zoektocht naar de Mol... vrij ingewikkeld. Wij verzamelden de beste hints en theorieën van Molloten zodat we precies weten welke BN'ers we in de smiezen moeten houden. Trust nobody...

Aflevering 7 - Déjà vu

Het einde van Wie is de Mol? is in zicht en dat is te merken ook! Er zijn namelijk nog slechts twee potentiële Mollen over: make-upqueen Nikkie of voice-over Jeroen Kijk in de Vegte. Het publiek lijkt geen unanieme keuze te kunnen maken, maar wie weet dat we jou met deze hints weer een eindje op weg kunnen helpen. 

Handschrift

De belangrijkste hint uit de afgelopen uitzending is natuurlijk het handschrift op de spiegels. We weten nu zeker dat de Mol alle quotes van de kandidaten uit de eerste aflevering heeft opgeschreven. Een oplettende Molloot heeft het handschrift van Jeroen op een kaart vergeleken met de tekst op de spiegels en tada, er lijkt een overduidelijke match! 


Het handschrift van Nikkie kwam eerder ook al eens voorbij, maar ziet er toch net iets anders uit. Hebben we de Mol te pakken?


"Lieve kandidaten"

Tygo, Peggy, Nikkie en Jeroen lezen stuk voor stuk de tekst op het onderstaande kaartje op. Nu zijn die eerste drie redelijk tekstvast, maar Jeroen besluit de kandidaten rechtstreeks aan te spreken. "Lieve kandidaten, ik heb jullie quotes..." Zo staat het niet op het kaartje, Mol! 

Article continues after the adOpvallende trui

Waar het de afgelopen weken vooral Nikkie is die opvalt met haar matchende kleding is het dit keer Jeroen die zijn slag slaat. Bij het verslepen van de tonnen om zo nieuwe woorden te vormen, lezen we op zijn trui 'Letter Buck'. Wist hij van tevoren dat er een woordspelletje aan zou komen?


Terug naar de Nikkie-tunnel

Voordat we ons compleet in de 'Jeroen'-tunnel gaan wagen, moeten we ook nog een scherp oog houden op Nikkie. Naast de talloze spiegels die ook deze week weer voorbij kwamen, was het onze favoriete YouTube-ster die de titel uitsprak: ‘Oh, déjà vu, jongens'. Zou het dan zo makkelijk zijn? Als we op het gezicht van Jeroen moeten afgaan wel. 


Niets is wat het lijkt

Of laten we ons misleiden door wat Rik zegt en is het toch Tygo die ons wekenlang heeft voorgelogen? Je kunt namelijk nog wel altijd je punten inzetten op de enige acteur in ons midden. Wij weten het ook niet meer! 

Aflevering 6 - Damocles

Opvallende sieraden

In aflevering 6 vond een zenuwslopende dubbele executie plaats. Dat er twee van de vier kandidaten die de test hadden gemaakt het veld moesten ruimen, had alles te maken met het feit dat Tygo en Nikkie zichzelf nét op tijd wisten te bevrijden uit drie kettingen. Tijdens de opdracht droegen zowel Tygo als Nikkie ALWEER opvallende sieraden (via WieisdeMolHints). Namelijk in de vorm van schakelkettingen! Is dit stom toeval of had een van hen voorkennis?

Jeroen zit nog in het spel...

Anders dan we dachten, zit Jeroen nog steeds in het spel! Jeroen liet eerder namelijk weten op 17 november thuisgekomen te zijn van 'vakantie'. Destijds namen we aan dat dit betekende dat hij er tijdens de dubbele executie uit zou vliegen… Nu zijn we er echter van overtuigd dat Jeroen die tweet gewoon ter verwarring de wereld in stuurde. Het is Wie is de Mol? - niets is wat het lijkt, weet je nog? Trust nobody... Ook Jeroen dus niet!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Heel goed bewijs dat @jeroenkidv waarschijnlijk niet de mol is! 🔎⠀ ⠀ Het ticket naar Elba had als vertrekdatum 15 november 2019. Op 17 november twitterde Jeroen dat hij terug was van ‘vakantie’ en dat hij weer te horen was op de radio. Dit betekent dat hij 1 dag na Elba naar huis is gegaan en dus niet de mol kan zijn 🤔😱⠀ ⠀ #widm #moltalk #widm20 #widmol2020 #italie #wieisdemol #wieisdemol2020 #wieisdemol20 #widm2020 #widmhints #hintsentheorieën #molstagram #mol #molloot #followthemoney #widm20 #kandidaten #widm2020 #wieisdemol2020 #molloot #geld #tunnelvisie #mol #nietsiswathetlijkt #avrotros #podcast #molboekje #jubileumseizoen #jubileum #2020 #wieisdemol #moltalk #wieisdemolhints #trustnobody #demol #widmhints #molloten #molloot

Een bericht gedeeld door Felix - Wie is de Mol? 🔎 (@felixwidm) op

'Laat dat geld maar liggen'

We hebben nog een tweede aanwijzing die naar Jeroen wijst! Toen Jeroen, Ron, Patrick en Peggy aanmeerden op Elba, begon Jeroen meteen te roepen dat ze echt alleen op zoek moesten naar aanwijzingen. Met andere woorden: laat het geld maar liggen. En dat is frappant aangezien Elba nog kleiner bleek dan onze Waddeneilanden en ze uren de tijd kregen voor de opdracht… Was dit de ultieme poging van de mol om te voorkomen dat er geld in de pot belandde?

Jeroen Kijk in de Vegte

Hoe kan Peggy nog in het spel zitten? 

Het viel enorm veel Molloten op dat het eigenlijk heel frappant is dat Peggy het spel niet hoefde te verlaten... Hoe kan zij aangeven bij de test vol op Ron te zitten, maar de test vervolgens toch goed genoeg maken om door te gaan naar de finale? Volgens velen is daar maar één verklaring voor: Peggy is de mol!

Logisch redeneren levert deze mollen op

Er zijn echter ook mensen die de uitslag van de test compleet anders interpreteren! Neem Wie Is De Mol? Clues. Dit account zet netjes op een rijtje hoe de deelnemers de test hebben ingevuld. Volgens deze logica moet of Nikkie of Jeroen de Mol wel zijn! Maar goed, het zou natuurlijk niet de eerste keer zijn dat mensen glashard liegen over hun gegeven antwoorden…

Aflevering 5 - Wegwerken

De vijfde aflevering van Wie is de Mol? eindigde niet alleen met een behoorlijke cliffhanger, maar ook rees de vraag: waar zou de Mol zich bevinden? Voor beide groepen valt namelijk wel wat te zeggen.

Team Nikkie en Tygo?

Nikkie vloog bijna uit die bus om als één van de eerste een envelop te kunnen pakken én met succes. De beautygoeroe kreeg zo de kans om een prachtig helikopterritje te maken met Tygo aan haar zijde. Deze wending in de show slaagde natuurlijk alleen als Nikkie en Tygo op tijd op de juiste plek aanwezig waren. Wie kan daar dan nu beter voor zorgen dan de Mol? 

Ook droeg Nikkie opvallend weinig make-up in vergelijking met andere opdrachten. Wist ze dat ze ging vliegen? 

Of toch Ron, Jeroen, Peggy en Patrick?

Het leek ons zo klaar als een klontje dat Tygo of Nikkie een dubbelrol speelde, maar is dat eigenlijk wel zo? Terwijl Tygo en Nikkie genieten van een lekkere vrije dag werken Ron, Jeroen, Peggy en Patrick zich hard in het zweet om hun medekandidaten te vinden. En daar komt ook weer geld om de hoek kijken. Een Mol staat nooit stil...

'Ik ben de Mol' 

Voordat de helse zoektocht op Elba van start ging, werden de overige kandidaten eerst nog gedropt op een verlaten strand. Bij het verslepen van de puzzelstukken roept een fanatieke Patrick keihard: "Ik ben de Mol". Weten we dat ook weer! Einde zoektocht.

Overigens is Patrick na deze vijfde aflevering wel flink gestegen op ons verdachtenlijstje. Hij probeert Jeroen 'weg te werken' die hem stiekem aan het afluisteren is (en laat 'Wegwerken' de afleveringstitel zijn), pakte ook een envelop in het hotel en verborg rap de telefoon. Erg verdacht! 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

In het seizoen van Margriet kwamen we veel bloemen voorbij en in het seizoen van Merel zagen we behoorlijk wat vogels. De vogels en bloemen zijn dit jaar verruild voor... spiegels! Dat begon al in de allereerste aflevering van het seizoen met het verslepen van spiegels, maar ook in de vijfde aflevering is het raak. Een spiegeltje waar de hint opstaat in de auto, een spiegel met 'Ik ben de Mol' op het strand en Nikkie die opnieuw in een spiegel keek om haar make-up te doen. Spiegeltje, spiegeltje, spiegeltje... is Nikkie de Mol van ons land? 

Dat zou wel direct verklaren waarom de puzzelstukjes in de eerste opdracht zo moesten liggen. We zien duidelijk een 'N'.

Aflevering 4 - Meesterlijk

Nikkie de visagiste

Oplettende kijkers linkten de schilderijen in het Uffizi met de carrière van Nikkie de Jager. Het werk van de visagiste lijkt met een beetje fantasie wel op schilderen. Het wereldberoemde schilderij De Medusa van Caravaggio komt veelvuldig in beeld; een zelfportret van de schilder, afgebeeld als mythisch monster met slangen in haar haar.

Nikkies hoofddeksel met de ronde pailletjes lijkt wel een beetje op de schubben van een slang, of niet?

Wie is de Ron?

Ron Boszhard gedraagt zich dit seizoen als de goedzak van het team, en hij heeft moeite met bijna álle opdrachten! Ellie Lust keek hier in de vierde aflevering niet meer van op, maar dit moest ze bekopen met... een ticket naar huis!

Rons standaardgedrag is al behoorlijk ontregelend, en dan draagt hij soms ook op subtiele manieren bij aan de verwarring. Het is bíjna niet voor te stellen dat Ron stiekem een uitstrekt geslepen Mol is, maar dat zou ook zijn kracht kunnen zijn! Als alle kandidaten denken: "Oh, Ron doet weer iets doms!", is dat de ideale positie voor een Mol!

Aflevering 3 - Besluit

Heeft Peggy de juiste sleutels al?

Aan het begin van de eerste opdracht van de derde aflevering van Wie Is De Mol? 2020 is duidelijk te zien dat Peggy al vier sleutels in haar hand heeft. Zou ze misschien van de regie al meegekregen hebben welke sleutels de juiste zijn om de sloten te openen?

Ron en Ellie hebben het moeilijk met hangsloten…

In diezelfde opdracht met de hangsloten, maken ook Ellie en Ron zich verdacht. Zij zijn namelijk de enigen die de vier sloten niet open weten te krijgen. We sluiten ons aan bij Tygo, die vooral niet lijkt te kunnen geloven dat Ellie zoiets niet kan: “Die vrouw werkt bij de politie.” Wat haar zaak ook niet helpt, is dat ze vervolgens ook niet uit de voeten kan met een boog...

Tygo gaat voor peace in 2020?

Ook opvallend was dat Tygo in diezelfde derde aflevering tot twee keer toe met beide handen peace-tekens maakte. Die twee keer twee zou namelijk heel goed kunnen duiden op 2020. Is Tygo de Mol in 2020? Of verwijst hij hier misschien naar die langlopende theorie die beweert dat er dit seizoen maar liefst twee Mollen aan het werk zijn?

Wie Is De Mol? WIDM 2020 aflevering 3 kandidaten

Tygo valt Jeroen aan

Tijd om het eens te hebben over Jeroen Kijk in de Vegte. Tijdens de opdracht met de hangsloten kreeg hij een gescheurd briefje van honderd euro van Tygo aangereikt, die hij keurig in zijn zak stopte… Helaas wist het briefje alleen nooit de pot te bereiken. Tygo laat het er later niet bij zitten en zoekt de confrontatie op! En dat maakt hem juist verdacht… Waarom zou hij Jeroen zo hard aanvallen? Hoopt Tygo de verdenking van zichzelf af te houden?

Jeroen Kijk in de Vegte Wie Is De Mol? WIDM 2020 kandidaat jubileumseizoen

Aflevering 2 - Listig

Verduisterde Nikkie geld?

Nog een hint die richting YouTube-queen Nikkie wijst. Volgens AD-journalist Gudo Tienhooven zou het zomaar kunnen dat de make-up-heldin een stuk zilver uit haar mandje kieperde bij de stenensjouw-opdracht. Want: "Een simpel rekensommetje leert ons dat de groep met de achteruitlopende Nadja nooit op het schamele bij elkaar gesjouwde bedrag van 35 euro kon uitkomen. Het zilver (5 euro per steen) was immers alleen in tweetallen verkrijgbaar. En het goud liepen ze letterlijk voorbij." Dat moet toch wel Nikkie zijn? "Ze heeft hier de meeste schijn tegen", denkt Gudo. "Zij was veel alleen met die ene losse mand waar ze direct bij aankomst op afstormde. Bovendien blijft één zin door mijn hoofd spoken. ‘Dit wordt de langste twee kilometer van mijn leven’. Voorkennis? Ik heb presentator Rik van de Westelaken bij zijn uitleg geen afstand horen uitspreken."

De ketting van Nikkie

Tijdens de klassieke laser-opdracht in aflevering 2 was er een belangrijke rol weggelegd voor de kistjes met sloten. Oplettende kijkers zagen dat Nikkie in de tussendoor-interviews een ketting droeg met hangsloten. Aangezien toeval in WIDM niet bestaat, zou dit een subtiele aanwijzing kunnen zijn over de identiteit van de saboteur.

Update: ook in aflevering 3 - waarin de kandidaten aan de slag moesten met hangsloten - droeg Nikkie deze ketting weer...

Pushen voor de penningmeester

Had Ellie Lust effe geluk. Omdat de andere kandidaten tijdens de executie in aflevering twee al een stoeltje hadden ingepikt, moest Ellie naast Rick zitten. Want: daar stond opeens ook een stoel. Een gratis vrijstelling-stoel, zo bleek!

Voor kijkers die Tygo verdenken, zit er misschien wel een dikke hint verstopt in dit hele tafereel. Zo was het Tygo die Patrick - de penningmeester - zat te pushen. 'Die plek is voor de penningmeester!', zei hij meerdere keren. Op een gegeven moment stond 'ie zelfs op om Patrick van zijn stoel te bewegen, maar dat mislukte. Wilde 'Mol' Tygo - daar gaan we voor deze theorie even vanuit - de aandacht op Patrick vestigen, die als penningmeester de hele aflevering al op sleutelposities mocht staan? Want als zijn mede-kandidaten massaal Patrick verdenken, kan Tygo ondergronds blijven...

OGYT?

Opvallend: de acteur droeg in aflevering twee opnieuw een Warrior-shirt… maar nu stond het hele opschrift in spiegelbeeld! Je hoeft geen molloot te zijn om dit uit te leggen als een moddervette hint in de richting van Tygo.

Staat hier... Ron?

Sommige molloten meenden dat onderstaande kaart niet moest worden gelezen als plattegrond, maar als een naam: R-O-N. Geniale vondst! Misschien een tikkie ongeloofwaardig en vergezocht, maar hè: niets is wat het lijkt bij Wie is de Mol?.

Aflevering 1 - Renaissance

Spiegelbeeld

De eerste opdracht van dit jubileumseizoen van WIDM heette ‘Spiegelbeeld’. In die aflevering zagen we Tygo al met een T-shirt met daarop de tekst ‘Warrior’. Daarvan stond de ‘R’ in spiegelbeeld geschreven.

Nikkie schreef het woord Mol?

Op het Instagram-account Wieisdemolhionts dat zich – zoals de naam al doet vermoeden – bezighoudt met alle hints omtrent WIDM, vinden we een zeer sterke hint die naar Nikkie wijst! We keren nog even terug naar de eerste opdracht van dit seizoen, waarbij de kandidaten naar spiegels met hun eigen citaten moesten zoeken. Als je de quote van Nikkie omdraait, is het woord 'Mol' te lezen. Extra opvallend is natuurlijk dat de opdracht 'Spiegelbeeld' heette!

Nikkie en de schaduw

Misschien wel het spannendste moment uit aflevering een: die bakjes-opdracht, holy shit! Zou de Mol echt achter de kandidaten hebben gelopen om bij iedereen die groene vrijstelling uit de bakjes te vissen? Zou geniaal zijn. Sommige Molloten, zoals Gido hieronder, hebben een schaduw gespot achter Nikkie. Zou dit de Mol zijn die net op het laatste moment wegduikt? Of is het gewoon iemand van de productie?

De... Tygo?

In de première zat een wel heel bijzonder shot. Kijk maar eens naar de tweet hieronder. Nou, jongens, we zijn al klaar hoor. Dit is 'm! Niets meer aan doen.

Wie is de Mol? is elke zaterdag om 20:30 uur te zien op NPO 1.