Wibi Soerjadi in Beau

Wibi Soerjadi en de redactie van RTL Boulevard zijn nog steeds niet on speaking terms. Volgens de meesterpianist heeft het programma nog geen contact met 'm opgenomen nadat Wibi de show onder meer verweet een 'angstcultuur' in stand te houden.

Article continues after the ad

Voor wie even de draad kwijtraakte, want er gebeurde nogal veel: Wibi zou eigenlijk bij talkshow M zitten om zijn nieuwe kerstnummer te spelen, maar de redactie belde af. Nou, enter mediastorm. RTL Boulevard wilde Wibi na alle heisa uitnodigen om bij hen in de show alsnog te komen spelen, maar hij koos juist voor Beau omdat 'ie daar wel het hele nummer zou mogen spelen. En dat schoot in het verkeerde keelgat bij Boulevard...

Luuk Ikink vs. Wibi

En dan met name bij presentator Luuk Ikink, die het voor zijn redactie opnam. Volgens Wibi werd hij heel onredelijk behandeld en hij sprak zelfs van een 'boycot' die de redactie tegen hem in gang zou zetten als hij niet mee zou werken. Onzin, reageerde Luuk, die vervolgens in een twitter-fittie met Wibi belandde. Luuk vindt het hartstikke ironisch dat Wibi afbelde - dat is waarom hij nu juist zo boos werd op talkshow M. Van die laatste heeft hij inmiddels excuses gehad, maar van Boulevard... niet. 

'Heel onfatsoenlijk'

Journalist Jordi Versteegden vraagt in een interview voor TelegraafTV of Boulevard nog contact opnam. "Nee, dat vind ik ook heel onfatsoenlijk", aldus de pianist. "Ik heb er ook al heel veel over gezegd. Ik vind het ergst dat er een klimaat wordt gecreëerd waarin je als artiest een beetje bang wordt gemaakt en dat vind ik heel erg. Dat vind ik héél erg.

Angstcultuur

Ook komt Wibi opnieuw met de bewering dat Boulevard een soort mediadictator is die een angscultuur in stand houdt. "Van: als je dit niet doet, dán gaan we je niet meer promoten en zie je ons een tijdje niet meer en hoef je bij ons niet aan te kloppen. Dat soort dingen." Luuk Ikink ontkende dat dus eerder al. "Dat gebeurde bij Boulevard, maar achter de schermen", verduidelijkt Wibi. "Dat hoor je natuurlijk niet en dat zie je niet. Iedereen zit er vrolijk te doen, maar ik vond het nodig om dat nu te zeggen."


Talkshow M ging dus wel door het stof. Een soort van. "Ja, ze hebben wel excuses gemaakt, maar ze zeiden dat ze er verder niets aan konden doen. Dat vond ik zelf niet zo sterk."