De spraakmakende stripverfilming Joker lijkt de wereld in twee kampen te verdelen: mensen die het fantastisch vinden en mensen die het verschrikkelijk vinden. Gordon heeft inmiddels ook een kant gekozen!

Grensverleggend

Er zijn dit jaar maar weinig films die zoveel emoties oproepen als Joker. Deze grimmige DC-film vertelt de ontstaansgeschiedenis van de Joker, de sadistische superschurk uit het Batman-universum. Volgens de een is het een grensverleggende en geniale superheldenfilm, volgens de ander een magere rip-off van Taxi Driver, die in het ergste geval ook nog eens kan aanzetten tot geweld. Hate it or love it, de film laat niemand onberoerd… ook Gordon niet!

Article continues after the ad

‘Magnifiek’

In een Instagram-post vertelt Gordon dat hij voor het einde van Joker de zaal is uitgelopen. Volgens hem zou de film te gewelddadig te zijn. “Ik begrijp de zorgen dat men bang is dat dit aanzet tot geweld. Vreselijk vond ik het!” Hij doet echter niet lullig over de titelrol van Joaquin Phoenix. Gordon noemt zijn acteerprestatie zelfs ‘magnifiek’. Zuur voor Gordon dat zijn avondje in het water is gevallen, maar gelukkig kan hij alweer uitkijken naar zijn volgende bioscoopbezoek: “Ik ga wel naar Frozen 2.”