Crime Scene Investigation

Misdaadonderzoeker Gil Grissom keert terug! Crime Scene Investigation was tussen 2000 en 2015 een wereldwijd fenomeen en wordt binnenkort in een nieuw jasje gestoken.

De Amerikaanse zender CBS heeft een nieuw seizoen besteld van CSI om de reeks weer nieuw leven in te blazen. Een groot deel van de cast wordt vernieuwd, maar er keren ook een paar bekende gezichten terug.

 

Article continues after the ad

William Petersen keert terug als de CSI-onderzoeker van het eerste uur: Gil Grissom. Zijn tv-vrouw Jorja Fox is óók weer te zien als Sarah Sidle. De laatste CSI-acteur die (voorlopig) terugkeert is Wallace Langham, die technicus David Hodges speelt.

 

CSI: Vegas

De rest van de cast speelt het CSI-team van Las Vegas, dat de hulp inroept van deze ervaren speurders. Er moeten niet alleen misdaden opgelost worden: het misdaadlab van CSI wordt zélf ook zwaar bedreigd.

De nieuwe serie heet CSI: Vegas, als verwijzing naar de spin-offs CSI: Miami, New York en Cyber. De show was jarenlang een wereldwijd kijkcijferkanon en bracht ingewikkelde misdaden naar de televisie. De slimme manieren waarop ze opgelost werden bléven boeien. Hierdoor ontstond ook het zogeheten ‘CSI-effect’: de verwachting dat opsporingsdiensten met slimme trucs zo’n beetje álle misdaden kunnen oplossen. Zo makkelijk als in de serie gaat dat helaas niet!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

Het eerste seizoen van CSI: Vegas staat gepland voor eind 2021 of begin 2022. Als je in de tussentijd nog een paar andere misdaadseries wilt zien, dan kun je een kijkje nemen bij deze Netflix-titels!