White Lines

Hoe doet Álex Pina het toch? De La Casa de Papel-maker heeft met White Lines nog een kijkcijferkanon op zijn naam gezet. Aangezien we niet kunnen wachten op een tweede seizoen blikken we stiekem alvast even vooruit. Dit is alles dat je moet weten over White Lines seizoen 2!

White Lines seizoen 2 releasedate

Het eerste seizoen van White Lines staat sinds 15 mei op Netflix. Normaal gesproken is de streamingdienst vrij vlot met het bestellen van nieuwe seizoenen… Wat betreft White Lines zitten we echter nog steeds in spanning! Dat Netflix liever even wacht met een officiële aankondiging van seizoen 2 heeft mogelijk te maken met de coronacrisis. Het is op dit moment namelijk erg lastig om een releasedatum te geven – zelfs al is het maar een indicatie.

White Lines Netflix

 

Article continues after the ad

Informatie over het nieuwe seizoen

Netflix heeft dus nog niet bevestigd dat er een seizoen 2 aankomt. Wel lijkt dat erg aannemelijk! Het zou ons in ieder geval sterk verbazen als de streamingdienst geen oren blijkt te hebben naar een tweede seizoen van White Lines. De serie stond namelijk een hele poos in de Netflix top 10 van meest bekeken titels. Ook heeft maker Álex Pina met La Casa de Papel bewezen een verhaal meerdere seizoenen spannend te kunnen houden.

White Lines is zoals gezegd ontsproten uit het brein van de maker van die andere Spaanse Netflix-hits: Vis a Vis en La Casa de Papel. Deze Álex Pina sloeg voor White Lines de handen ineen met producers van The Crown. En met succes! De vele fans smachten naar een tweede seizoen. Dat heeft natuurlijk mede te maken met het spannende einde van het eerste seizoen…

White Lines Netflix

 

Plot van White Lines seizoen 2

Spoilers voor het eerste seizoen van White Lines!

Zoe Walker laat haar rustige leventje achter en gaat terug naar Ibiza om de moord van haar broer Axel op te lossen. De dj verdween 20 jaar geleden op mysterieuze wijze en Zoe vertrouwt de zaak helemaal niet. De vrienden van haar broer zijn niet te vertrouwen en de politie staakt het onderzoek wel heel snel... Zoe stuit tijdens haar onderzoek op duistere geheimen, leugens, dansclubs en drugs. En op een plek waar mensen graag hun grenzen opzoeken, wordt ze zelf ook geconfronteerd met haar eigen donkere kanten.

Het eerste seizoen van White Lines werd afgesloten met de onthulling dat Anna achter de moord op Axel zit, met behulp van haar ex-man Marcus. Shocking, aangezien Anna zich juist als goede vriendin van Zoe had opgesteld!

Moord opgelost, boek dicht? Nee, hoor! Er is nog genoeg te vertellen in een eventueel tweede seizoen van White Lines. Zo zijn we heel benieuwd hoe het verdergaat met Anna en Zoe. Zou Zoe zo boos zijn geworden dat ze Anna aangevlogen is? Ook willen we graag meer zien van Marcus. Wordt hij de nieuwe drugsbaas van Ibiza?

 

Terugkerende castleden en nieuwe gezichten

We verwachten het merendeel van de White Lines-cast eigenlijk wel terug te zien voor een nieuwe seizoen. Het gaat dan natuurlijk om Zoe (Laura Haddock), Boxer (Nuno Lopes), Marcus (Daniel Mays), Kika (Marta Milans), Oriol (Juan Diego Botto), Andreu (Pedro Casablanc), Conchita (Belén López), Anna (Angela Griffin), David (Laurence Fox) en Jenny (Tallulah Evan).

Het is onduidelijk of Tom Rhys Harries (als dj Axel) nogmaals te zien zal zijn. Dat kan natuurlijk alleen als ook seizoen 2 weer werkt met flashbacks. En dat is volgens de acteur zelf niet ondenkbaar: “Het is nog niet duidelijk of het tweede seizoen een vervolg wordt of een prequel. Het zou allebei kunnen, want Axel en zijn vrienden zijn jarenlang actief geweest op Ibiza. De stijl van Alex Pina, met flashbacks en flashforwards, maakt alles mogelijk!”

White Lines Netflix

 

White Lines ontvangst en reacties van fans

Met een Rotten Tomatoes-score van 67% behoort White Lines niet tot de beste series op Netflix. Dat er echter toch genoeg te genieten is, las je al in onze recensie: “White Lines is een overdreven, en vaak absurde, soap verpakt als moordmysterie en dat is precies wat de serie wilde zijn. Pina weet wat voor over the top verhaal hij wil vertellen en slaagt met vlag en wimpel.”

Daarnaast zijn er ook talloze fans die maar geen genoeg krijgen van de spannende werelden die maker Álex Pina schept! Dat geldt tegenwoordig dus niet enkel meer voor Vis a Vis en La Casa de Papel, maar ook voor White Lines… En dat heeft natuurlijk ook wel een klein beetje te maken met smakelijke eyecandy Boxer:

 

White Lines seizoen 2 geruchten en speculatie

We eindigen met een sappige uitspraak van Tom Rhys Harries. De acteur die dj Axel speelt, heeft zich eerder namelijk al laten ontvallen dat er al een basis gelegd wordt voor een tweede seizoen van White Lines: “Ik weet dat er al gekeken wordt naar nieuwe filmlocaties voor een nieuw seizoen White Lines, er wordt actief gescout. Althans, vóór de coronacrisis was dat zo.” Het kán zijn dat er gescout werd ‘voor het geval dat’, maar normaal gesproken betekent het dat een tweede seizoen er bijna zeker komt.

Ook Daniel Mays (Marcus) meent dat er zeker nog genoeg te vertellen is in een tweede seizoen. Hij vertelt aan Digital Spy dat het verhaal “briljant open is gelaten, vooral voor Marcus." Er zijn heel veel losse eindjes die vastgeknoopt moeten worden.

Met andere woorden: de acteurs hebben er zin in, nu Netflix nog!

White Lines seizoen 1 check je nu op Netflix.