White Lines

Hoe doet Álex Pina het toch? De La Casa de Papel-maker heeft met White Lines nog een kijkcijferkanon op zijn naam gezet. Aangezien we niet kunnen wachten op een tweede seizoen blikken we stiekem alvast even vooruit. Dit is alles dat je moet weten over White Lines seizoen 2!

White Lines seizoen 2 releasedate

We kunnen er lang of kort over lullen, maar helaas kunnen we dit maar beter meteen zeggen: White Lines keert niet meer terug voor een tweede seizoen. Althans: als we Marcus-acteur Daniel Mays mogen geloven. Volgens hem is het over en uit. "Following the reports in the press over the past couple of days and for all those asking me on here, it’s with a heavy heart I post the White Lines season 2 ship has well and truly sailed", schreef hij op Instagram.

Stiekem hadden we nog zo de hoop dat de releasedate gewoon op zich liet wachten vanwege het coronavirus. Al helemaal omdat er al sprake zou zijn van wat voorbereidingen. Helaas lijken de makers een vervolg op Netflix wel te kunnen vergeten.

White Lines Netflix

Article continues after the ad

 

Informatie over het nieuwe seizoen

Netflix liet het dus blijkbaar aan de makers om het slechte nieuws te brengen. De vraag is alleen: waarom? De serie stond namelijk een hele poos in de Netflix top 10 van meest bekeken titels. Ook heeft maker Álex Pina met La Casa de Papel bewezen een verhaal meerdere seizoenen spannend te kunnen houden.

White Lines is zoals gezegd ontsproten uit het brein van de maker van die andere Spaanse Netflix-hits: Vis a Vis en La Casa de Papel. Deze Álex Pina sloeg voor White Lines de handen ineen met producers van The Crown. En met succes! De vele fans smachten naar een tweede seizoen en kunnen hun oren en ogen dan ook niet geloven dat Netflix er geen toekomst in ziet. Dat heeft natuurlijk mede te maken met het spannende einde van het eerste seizoen…

White Lines Netflix

 

Einde van White Lines 

Spoilers voor het eerste seizoen van White Lines!

Zoe Walker laat haar rustige leventje achter en gaat terug naar Ibiza om de moord van haar broer Axel op te lossen. De dj verdween 20 jaar geleden op mysterieuze wijze en Zoe vertrouwt de zaak helemaal niet. De vrienden van haar broer zijn niet te vertrouwen en de politie staakt het onderzoek wel heel snel... Zoe stuit tijdens haar onderzoek op duistere geheimen, leugens, dansclubs en drugs. En op een plek waar mensen graag hun grenzen opzoeken, wordt ze zelf ook geconfronteerd met haar eigen donkere kanten.

Het eerste seizoen van White Lines werd afgesloten met de onthulling dat Anna achter de moord op Axel zit, met behulp van haar ex-man Marcus. Shocking, aangezien Anna zich juist als goede vriendin van Zoe had opgesteld!

Moord opgelost, boek dicht? Blijkbaar denkt Netflix daar wel zo over! Wij hadden het daarentegen anders gezien. We blijven nu benieuwd hoe het verdergaat met Anna en Zoe. Zou Zoe zo boos zijn geworden dat ze Anna aangevlogen is? En had Marcus de nieuwe drugsbaas van Ibiza geworden? We zullen er misschien wel nooit achter komen.

 

Terugkerende castleden en nieuwe gezichten

Een tweede seizoen komt er dan niet, maar wie weet dat we over een tijdje (na de hele coronacrisis) wel nog een prequel gaan zien. Hoop doet immers leven. Eerder liet Tom Rhyts Harries (als dj Axel) namelijk weten daar best interesse in te hebben“Het is nog niet duidelijk of het tweede seizoen een vervolg wordt of een prequel. Het zou allebei kunnen, want Axel en zijn vrienden zijn jarenlang actief geweest op Ibiza. De stijl van Alex Pina, met flashbacks en flashforwards, maakt alles mogelijk!”

Als dat zo is, hopen én verwachten we het merendeel van de White Lines-cast ook weer terug te zien!  Het gaat dan natuurlijk om Zoe (Laura Haddock), Boxer (Nuno Lopes), Marcus (Daniel Mays), Kika (Marta Milans), Oriol (Juan Diego Botto), Andreu (Pedro Casablanc), Conchita (Belén López), Anna (Angela Griffin), David (Laurence Fox) en Jenny (Tallulah Evan).

White Lines Netflix

 

White Lines ontvangst en reacties van fans

Met een Rotten Tomatoes-score van 64% behoort White Lines niet tot de beste series op Netflix. Dat er echter toch genoeg te genieten is, las je al in onze recensie: “White Lines is een overdreven, en vaak absurde, soap verpakt als moordmysterie en dat is precies wat de serie wilde zijn. Pina weet wat voor over the top verhaal hij wil vertellen en slaagt met vlag en wimpel.

Daarnaast zijn er ook talloze fans die maar geen genoeg krijgen van de spannende werelden die maker Álex Pina schept! Dat geldt tegenwoordig dus niet enkel meer voor Vis a Vis en La Casa de Papel, maar ook voor White Lines… En dat heeft natuurlijk ook wel een klein beetje te maken met smakelijke eyecandy Boxer:

 

White Lines seizoen 1 check je nu op Netflix.