The Wheel of Time

Amazon Prime Video zet flink in op fantasy met de peperdure The Lord of the Rings-serie. Je zou de epische fantasyserie The Wheel of Time bijna vergeten, maar de eerste trailer ziet er indrukwekkend uit!

The Wheel of Time is gebaseerd op de gelijknamige fantasyreeks van Robert Jordan. De serie draait om Moiraine (Rosamund Pike), een lid van de geheimzinnige Aes Sedai-orde. Deze club ontdekt dat een legendarische draak herboren is en probeert te achterhalen wíe de ziel van dit machtige wezen bij zich draagt.

 

Article continues after the ad

Omdat de draak zijn enorme kracht kan inzetten op een positieve óf negatieve manier is er ook een duistere organisatie op zoek naar de (on)gelukkige man of vrouw die het wezen in zich heeft. Terwijl Moiraine probeert te bedenken wat ze met de draak aanmoet, moet ze de mogelijke dragers beschermen tegen het kwaad.

The Wheel of Time op Amazon

Het verhaal doet een beetje denken aan The Lord of the Rings, maar is over het algemeen iets minder uitbundig op fantasygebied. Thematisch zit The Wheel of Time een beetje tussen Game of Thrones en LOTR in.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Het eerste seizoen van The Wheel of Time verschijnt op 19 november op Amazon Prime Video. De beruchte LOTR-serie verschijnt waarschijnlijk in september volgend jaar.