Het is alweer een tijdje terug dat we Blade op het witte doek zagen. Maar als het aan Wesley Snipes ligt, komt daar snel verandering in!

Article continues after the ad

Daglicht

De laatste Blade-film stamt alweer uit 2004. De bioscoopbezoekers waren tegen die tijd inmiddels gewend aan gelikte superhelden films als Spider-Man en X-Men, en voor Blade leek geen plek meer. Maar de fans zijn de in het leer geklede vampierjager nooit helemaal vergeten. Deze maand is het twintig jaar geleden dat Blade voor het eerst het daglicht (ha!) zag en daarom blikte Wesley Snipes terug op zijn rol in een interview met Vice. En daarin deed de actiester een paar bijzondere uitspraken over de toekomst van deze antiheld!

'Kinderspel'

Volgens Snipes is hij al twee jaar druk in gesprek met Marvel over een terugkeer van Blade. “Er is gelukkig veel interesse en enthousiasme om terug te gaan naar de wereld van Blade. We hebben twee projecten bedacht die perfect zouden zijn. Maar Marvel is een groot bedrijf en dus kan het even duren voordat projecten groen licht krijgen.”

De acteur voegt daar aan toe: “De volgende keer dat je iets ziet in het Blade-universum… Geloof me, wat we hebben gedaan is kinderspel vergeleken met wat er nu allemaal mogelijk is.” Het is op zijn zachtst gezegd nog een beetje vaag allemaal, maar wat ons betreft kan Marvel niet vroeg genoeg de rode loper uitrollen voor de Daywalker!

Het complete interview met Snipes over het verleden en de toekomst van Blade is terug te lezen op de website van VICE.