Wesley Sneijder

Ex-voetballer Wesley Sneijder onthult dat hij en André Hazes Jr. "veel hebben gepraat". "Over alles." De twee zijn goede vrienden en kunnen bij elkaar terecht voor openhartige gesprekken.

Article continues after the ad

Dat vertelt Wesley - die recent zijn biografie uitbracht - in gesprek met De Volkskrant. De krant legt 'm een dilemma voor: koken met Jamie Oliver of zingen met Dreetje Hazes? Wesley kiest voor Dreetje want hij heeft enorm veel respect voor de volkszanger.

Petje af

Wesley doet zelfs zijn petje af voor André. "Dreetje is een vriend. Wat hij heeft bereikt, is fantastisch. Altijd in de schaduw van zijn vader, die als volkszanger nooit te overtreffen is. En dan toch op zo’n niveau komen, ook met eigen nummers. Petje af."

André Hazes, interview Rachel

Snoepen

Volgens Wesley is Dré nu in een nieuwe levensfase terechtgekomen. Hij is jong en enorm succesvol. "Dan wil je alles ontdekken en overal van snoepen. Alleen: het besef moet komen, bij jezelf, dat je het een en ander moet laten, wil je iets bereiken." Bij Wesley zelf kwam het besef toen hij zich voorbereidde op zijn derde seizoen bij Real Madrid. "Ik kreeg een relatie met Yolanthe (die hij in zijn boek veelvuldig voorbij laat komen, red.) en dacht: tot hier en niet verder met het verval."

Dreetje

De voetballegende vindt dat de volkszanger nu zijn draai en focus weer heeft gevonden. "Ik sta niet altijd perfect in het leven. Dreetje heeft de focus nu. Ik heb veel met hem gepraat over alles. En hij luistert. Dat is mooi aan Dreetje. Hij is niet arrogant." het hele dilemma-interview van De Volkskrant kun je hier lezen.