Yvon Jaspers en Erik in Boer zoekt Vrouw

Erik uit Boer zoekt Vrouw verliet de boerderij van deelneemster Annemiek, zo zagen we in de emotionele uitzending van zondag. Sindsdien rommelt het een beetje. Eriks werkgever vertrouwt het allemaal niet zo en komt nu op voor zijn werknemer!

Article continues after the ad

Waarschijnlijk had je het al meegekregen: omroep KRO-NCRV legde Erik een spreekverbod op (maar, dat geldt voor elke kandidaat én boer). Weekblad Weekend ging verhaal halen over de verwarrende, emotionele afloop van zijn BzV-avontuur. Zo wilde hij, bleek later, eigenlijk wél verhuizen voor Annemiek, toch dé reden dat het zo jammerlijk misliep in het programma. Zijn baas wilde het blad wél te woord staan nadat bleek dat Erik niets mocht zeggen.


Bedenkingen

"Ik heb zo mijn bedenkingen over het programma", vertelt Zwier van der Weerd, eigenaar van een zorgboerderij waar Erik parttime werkt (als hij niet op zijn eigen paardenfokkerij werkt). Hij maakt zich een beetje zorgen: kreeg zijn werknemer wel een eerlijke kans? "Het is leuk dat Annemiek eraan meedoet, maar wat ik mij afvraag: hebben die jongens überhaupt de kans gehad om intens met dat meisje te praten?"

Moederfiguur Yvon

Zwier zag de uitzending van zondag uiteraard ook. "Dan komt Yvon, zo’n moederfiguur, naar de boerderij om de boel te sussen en vraagt ze aan Erik: ‘Wil jij wel wel?’" Volgens hem ging Yvon nadat Erik wegreed 'heel veel knuffelen' met Annemiek. "Dat had ze veel eerder moeten doen." Oftewel: hij is niet bepaald blij over de gang van zaken rondom het programma. Ook vond hij dat Annemiek wat duidelijker had moeten zijn tegen haar mannen. "Hadden die jongens geweten hoe ze over hen dacht, dan weet ik niet of ze zo lang gebleven waren." Overigens is Annemiek zulke adviezen inmiddels wel een beetje zat. "Het is wel bijzonder dat mensen mij goed denken te kennen en mijn geestelijke gesteldheid kunnen beoordelen na een paar kleine stukjes op tv", zei ze eerder al.

Boer zoekt Vrouw is elke zondag om 20:25 uur te zien op NPO 1.