Vera Lynn

De Britse zangeres Vera Lynn is op 103-jarige leeftige overleden. Dat heeft haar familie bevestigd. De zangeres kreeg tijdens de Tweede Wereldoorlog de bijnaam The Forces' Sweetheart en bood troost in die moeilijke tijd.

Zangcarrière

De zangeres en actrice is vooral bekend van hits als We’ll Meet Again. Haar vertolking van dit nummer werd razend populair tijdens de Tweede Wereldoorlog.  Het werd voor miljoenen Britse en Amerikaanse soldaten het lijflied dat hen terug voerde naar huis. Het liedje werd een van de beroemdste nummers uit de oorlogstijd en werd een symbool van het afscheid tussen soldaten die naar het front vertrokken en hun achterblijvende geliefden.

In 2009 had de zangeres en actrice opnieuw een hit te pakken met haar verzamelalbum We’ll Meet Again - The Very Best of Vera Lynn, die in de top 20 belandde. Andere bekende nummers van Vera waren The White Cliffs of Dover, There'll Always Be an England en I'll Be Seeing You.

Article continues after the ad

Eigen record

In 2020 verbak ze haar eigen record als oudste levende artiest met een hit nummer, toen de koningin Elizabeth 'we'll meet again' in haar coronaspeech verwerkte en het lied daarna opnieuw veel gedraaid werd. In Nederland is het nummer traditioneel de afsluiting van de viering van Bevrijdingsdag in Amsterdam.

Actrice

Niet alleen als zangeres veroverde Vera harten, de zangeres heeft ook een carrière gehad als actrice. Ze had een rol in 3 films in de tijd van de Tweede Wereldoorlog.