Wendy van Dijk heeft gezegd dat haar personage Ushi niet meer terugkeert op TV. De presentatrice vindt dat het typetje niet meer past in deze tijd.

Article continues after the ad

Racismedebat

“Ik denk dat Ushi niet meer kan. We leven in een tijd waarin ontzettend veel aandacht is voor discriminatie. Mensen zullen Ushi of Dushi stigmatiserend vinden, in plaats van dat ze er de grap van inzien”, aldus Wendy in de Avrobode. 

Jammer?

Toch vindt de presentatrice het spijtig: “Enerzijds vind ik dat jammer, want ik heb zoveel lol gehad met die typetjes. Ik kreeg er ook veel positieve reacties op van kijkers. Aan de andere kant: het is zoals het is en er komt vast iets anders op mijn pad waarin ik mijn humor kwijt kan.”

Wendy is busy

Na Ushi Must Marry uit 2013 hing de presentatrice Ushi’s zwarte bril aan de wilgen. Als Wendy de daad bij het woord voegt, dan zou het zomaar kunnen dat we snel een ander karakter krijgen. Wij zijn in ieder geval benieuwd waar de presentatrice mee op de proppen gaat komen. Vooralsnog heeft ze het erg druk met andere programma’s. Wendy: “Naast de talentenshows ga ik volgend seizoen door met Moordvrouw. Verder hoop ik op een vervolg van Janzen & Van Dijk.”