Wendy van Dijk

We wisten al dat SBS6 niet opkijkt van een krankzinnig tv-idee hier en daar - kinderen een huis laten kopen, bijvoorbeeld. Nu komt er meer gekkigheid uit de koker van John de Mol. Houd je vast, SBS6 gaat een 50 uur durende dans liveshow uitzenden!

Article continues after the ad

We krijgen bij de gedachte alleen al spontaan tergende spierpijn. Wendy van Dijk is in ieder geval mega-enthousiast en mocht gisteren in Shownieuws onthullen dat ze dit bijzondere tv-evenement gaat presenteren. "Het is vijftig uur live-televisie, vijftig uur dansen. Dat is natuurlijk een ervaring om nooit te vergeten."

De ultieme tv-marathon

"Het is nog nooit gebeurd natuurlijk ook", gaat de We Want More-presentatrice verder. "Dus als je fit bent en van dansen houdt, hoor je hier natuurlijk bij te zijn. Dat wil je niet missen." Hoe ziet zo'n gigantische show er eigenlijk uit? "Je wordt vijftig uur lang geëntertaind door dj’s en artiesten die optreden. Dat doen we in samenwerking met Radio 538. Als je als dansend koppel als laatste dansen op die dansvloer blijft staan, dan win je 200.000 euro. Dat is toch bizar?"


Wie controleert de dansers?

Er gaan 100 man-vrouw-danskoppels meedoen. Ze kunnen ondertussen zelf in totaal 5 uur aan rust indelen. Logisch ook: je wil natuurlijk niet dat iemand opeens tegen de vlakte gaat op live-tv. De dansers dragen ook hartslagmeters en er lopen artsen rond om de boel in de gaten te houden. Wie ook rondlopen om de boel te checken? Snoeiharde scheidsrechters. 

Je mag niet verslappen!

Verslappen is inpakken. Een scheidsrechter die langs de dansvloer loopt, kan een koppel op de vingers tikken. "Je krijgt een waarschuwing als je verslapt en bij twee waarschuwingen krijg je een rode kaart en is het exit." Waar doen deze mensen het in hemelsnaam voor, behalve de eer?

Dat geldbedrag van 200.000 euro natuurlijk. "Het wordt een gigantisch spektakel. Het is een nationale actie in samenwerking met de VriendenLoterij. Er hangt een goed doel aan en dat goede doel maken we later bekend." 

De SBS6 Dansmarathon is op 14, 15 en 16 oktober te zien. Opgeven? Dat kan hier.