Eind april kwam er tot groot verdriet van een hoop fans een einde aan de misdaadserie Moordvrouw. Althans, er werd aangekondigd dat er voorlopig geen nieuw seizoen zou volgen. Voor liefhebbers van de spannende serie is er nu toch weer een sprankje hoop; hoofdrolspeelster Wendy van Dijk hint namelijk op een nieuw seizoen.

Article continues after the ad

‘Ik ben er nog niet klaar mee’

De 47-jarige actrice slash presentatrice laat weten dat het nog niet duidelijk is wat er precies met de serie zal gebeuren, maar benadrukt tegelijkertijd dat ze er nog niet klaar mee is. “Ik heb het zeker nog niet afgeschreven", aldus Wendy in een interview met NU.nl. Ze zegt wel geen idee te hebben of en wanneer er opnames voor een nieuwe reeks zouden beginnen.

Adempauze

"Het is ook wel even rustig. Naast alle programma's die ik deed, was Moordvrouw wel een behoorlijk ding in de agenda. Dus volgens mij vonden we het allemaal niet zo erg dat we het even niet doen”, geeft ze verder toe. RTL wilde in juni, toen het AD er naar vroeg, niet ingaan op de vraag of het volledig gedaan is met de serie.

Op naar het achtste seizoen

Moordvrouw verscheen in 2012 voor het eerst op de buis en inmiddels zijn er zeven seizoenen gemaakt. Centraal in de politieserie staat rechercheur Fenna Kremer, die haar entree maakt bij een Fries politieteam. Benieuwd hoe de serie eventueel verder zou kunnen gaan? Bekijk onderstaande samenvatting van het laatste seizoen - want wat gebeurde er ook alweer allemaal? - en start fantasizing