Wendy van Dijk

De zogenoemde Disq-soap rondom Wendy van Dijk, haar oud-zakenpartner Robbert Boekema en hun inmiddels failliete gezamenlijke bedrijf rondom het fitness-apparaat Disq bereikt een nieuw hoofdstuk! Voor het eerst reageert Wendy zélf op alle geruchten, verwijten en andere heisa in de nasleep van het faillisement.

Article continues after the ad

Wendy kon de afgelopen tijd geen blad of showbizzsite openslaan of het ging over haar bedrijf en de relatie met oud-zakenpartner Robbert Boekema. Terwijl Wendy een doorstart maakt met het Disq-bedrijf, zónder Robbert, begon hij publiekelijk uit te halen naar de SBS6-presentatrice. En daar betrok hij zelfs zijn eigen kinderen bij.

Wendy reageert

Het draaide dus uit op een soort ordinaire vechtscheiding. Wendy hield zich de afgelopen weken stil. Tot nu. "Wij hebben al die tijd niets gezegd omdat het van belang is dat de curator de tijd krijgt om tot een goede afweging te komen in haar beslissingen", laat de presentatrice middels haar adviseur weten aan weekblad Weekend.

Wendy en Robbert in betere tijden:


Opgelicht

Volgens Wendy's broer en manager Mike heeft ze tot de laatste dag onbetaald haar bijdrage geleverd aan de failliete onderneming. "Robbert is ver buiten zijn boekje gegaan in de gezamenlijke onderneming en wij hebben er alles aan gedaan om dat tegen te gaan." Daarnaast zou Robbert haar hebben opgelicht. "Hij heeft met listige kunstgrepen voor maar liefst drie miljoen euro aan voorraad (die nagenoeg helemaal betaald was) weggemaakt uit de failliete onderneming", zo beweert de presentatrice. "Dit is gebeurd door willens en wetens contracten te tekenen namens de onderneming, waartoe hij niet bevoegd was. Dat hij nu zegt dat de rechter ermee akkoord zou zijn, is derhalve onjuist en op zijn minst tendentieus."

Reactie Robbert

Robbert wil ondertussen de Disq zelf koste wat kost behouden. Dat zei hij eerder al. Maar ook nu zet hij dat nog even kracht bij in Weekend. Want als Wendy naast het ledenbestand én de medewerkers ook het Disq-apparaat weer gaat gebruiken, krijgt ze Robbert weer op haar dak. "Dat is onmogelijk want het is mijn volledige patent. Hun standpunt is dat het wél mag, maar ik laat het niet gebeuren dat ze er met mijn idee vandoor gaat. Ik heb me dag en nacht ingezet voor mijn bedrijf."