Wendy van Dijk

Wendy van Dijk heeft een belangrijke juridische overwinning behaald tegen haar ex-zakenpartner Robbert Boekema. Wendy ging in 2018 samenwerken om het fitnessbedrijf groot te maken, maar plotseling ging de boel failliet eerder dit jaar. Boekema moet nu van de rechter een peperdure voorraad fitnessapparatuur teruggeven en mag 1 jaar lang geen concurrerende activiteiten meer ontwikkelen.

Wendy is blij

De presentatrice laat via haar adviseur weten dat ze blij is met de uitspraak: "Dit vonnis doet recht aan wat er is gebeurd. Het bedrijf is vlak voor het faillissement leeggestolen, door het onrechtmatig weghalen van voorraden ter waarde van 3 miljoen euro."

Voorlopig vonnis

De bijzonder nare strijd tussen Wendy en Robbert lijkt hiermee voorlopig (daarover zo meer) voorbij te zijn. RTL Z kreeg het voorlopige vonnis nog voor de Rechtbank Gelderland ze publiceerde. Robbert mag niet alleen 1 jaar lang geen concurrerende activiteiten ontwikkelen (we weten dat hij dat wilde doen want hij had een vergelijkbare bedrijfsnaam geregistreerd), hij moet ook zijn voorraad Disqs teruggeven aan het bedrijf.

Article continues after the ad

Disqs moeten terug

Robbert Boekema had een lading dure Disqs uit het fitnessbedrijf meegenomen om zijn belangen te beschermen. De spullen waren voor 800.000 euro ingekocht en miljoenen waard.

Of komt er nog een vervolg?

Er kan nog een bodemprocedure worden aangespannen door de verliezende partij, benadrukt de kantonrechter. Andere rechters gaan dan nog uitvoeriger de zaak bestuderen en kunnen tot een heel ander vonnis komen.

Doorstart met Wendy van Dijk

Wendy van Dijk en Robbert Boekema kregen ruzie omdat ze andere richtingen op wilden met het DISQ fitnessbedrijf. De ex-zakenpartner wilde op koers blijven, maar Wendy wilde meer lifestyle en ‘erotisch koken’. Daar krijgt ze nu de kans voor en wij zijn hyped!