Frank Lammers in Groeten van Gerri

Van Peaky Blinders tot Stranger Things: de producties die stil werden gelegd door de uitbraak van het coronavirus waren al snel niet meer op één hand te tellen. Hierdoor kwamen talloze mensen die in de film- en serie-industrie werken thuis te zitten. Maar filmmakers zijn nu eenmaal creatieve wezens... Deze unieke producties zijn allemaal gemaakt tijdens de coronacrisis!

Groeten van Gerri

In Groeten van Gerri wordt een scheikundeleraar door de coronacrisis gedwongen wordt om les te geven via de webcam. Maar de digitale lessen nemen een onverwachte wending wanneer de leerkracht net iets te veel van zichzelf laat zien op camera. In onze recensie van Groeten van Gerri noemden we deze komedie nog ‘een tijdloze feelgoodfilm’. Undercover-ster Frank Lammers tekende niet alleen voor de titelrol, maar ook voor de regie!


Op Gepaste Afstand

In deze romantische komedie vallen twee dertigers als een blok voor elkaar. Maar hoe versier je je droompartner als je anderhalve meter afstand moet houden? Deze film bewijst dat er ook in de anderhalve-meter-samenleving genoeg ruimte is voor romcoms van eigen bodem. Net als Groeten van Gerri is Op Gepaste Afstand exclusief te zien bij Pathé Thuis.


Homemade

Netflix gaf gerenommeerde filmmakers van over de hele wereld de opdracht om vanuit huis een korte film te maken over de coronacrisis. Op de gastenlijst staan onder anderen Maggie Gyllenhaal, Pablo Larraín en Kristen Stewart. Helaas is het experiment op een enkele uitzondering na interessanter dan het resultaat. Het is leuk dat de filmmakers wat om handen hadden tijdens hun thuisisolatie, maar het resultaat zal de verveling bij de kijkers niet verdrijven.

Article continues after the ad


Songbird

Zeker in het begin ontvouwde de uitbraak van COVID-19 zich als een regelrechte rampenfilm. Het is dus niet vreemd dat uitgerekend Michael Bay zich geroepen voelde om een film te maken over deze internationale crisis. Deze speelt zich in het Los Angeles van de nabije toekomst af. Het virus leek onder controle, maar is nu gemuteerd en dodelijker dan ooit… Gisteren werd bekend dat Bay en co. toestemming hebben gekregen van de vakbonden om Songbird onder strenge voorwaarden op te nemen in L.A.


Corona Zombies

De eerste film die een graantje mee probeerde te pikken van de uitbraak, is ook meteen de mafste! Half maart kondigde Full Moon Pictures al aan dat de horrorstudio werkte aan een film met de veelzeggende titel Corona Zombies. Nog geen maand later ging de film al in première. Best een indrukwekkende prestatie dus! Totdat je beseft dat de film vooral bestaat uit knip- en- plakwerk uit Italiaanse zombiefilms…