Nee het is niet Jack Nicholson. En ook niet Joaquin Phoenix. En natuurlijk niet Heath Ledger. En al helemaal niet Jared Leto. Maar wie zien we hier dan wel als de psychopathische clown die Batman het leven zuur maakt? Het is niemand minder dan John Malkovich!

Article continues after the ad

 

Wat, John Malkovich?!

Deze excentrieke acteur die momenteel op Netflix in de A Quiet Place-variant Bird Box te zien is heeft een uitgebreide fotoserie gedaan in samenwerking met kunstfotograaf Sandro Miller. Hierin dost Malkovich zich uit als allerlei beroemde personages. Zo is hij onder meer te zien als Einstein, Ernest Hemingway, Salvador Dali, als Abraham Lincoln, Ché Guevara, John Lennon, Johnny Cash en Andy Warhol, maar ook als Marilyn Monroe en zelfs als de doodenge tweeling uit The Shining. De hele serie is hier te zien.

 

De meest in het oog springende foto's uit de collectie zijn toch wel die van Malkovich als The Joker, omdat hij zo verdomd veel op de versie van Jack Nicholson lijkt én op de versie die we kennen uit de comics en de animated series.

Hoog tijd voor een superschurkenrol

Deze foto's wijzen ons er eens te meer op dat we deze gerenommeerde acteur nog nooit hebben gezien als superschurk; aanvankelijk zou hij in Spider-Man 4 de rol van The Vulture spelen, totdat deze hele film niet doorging en Sony besloot tot een reboot van de Spidey-serie. (The Vulture was uiteindelijk pas in Spider-man: Homecoming te zien, waarin hij gespeeld werd door Michael Keaton). Ook al is dit inmiddels acht jaar geleden, blijkbaar baalde Malkovich dusdanig van dit akkefietje dat hij sindsdien niet meer voor een Marvel of DC-rol te porren was.  Goed, de beide Red-films zijn dan gebaseerd op DC-comics, maar die staan los van het verdere DC Universe. Hoog tijd voor een superschurkenrol voor deze superacteur.