Afgelopen maandag vond er boven Amerika een zonsverduistering plaats. De ontroerendste reactie op deze bijzondere gebeurtenis kwam van een lokale weerman.

Article continues after the ad

Emotioneel

Tom Skilling is weerman bij een lokale televisiezender in Chicago. Om verslag uit te brengen van de zonsverduistering, reisde hij af naar Carbondale. In dit kleine stadje in de staat Illinois was de eclips het beste te zien. Vlak voordat het bijzondere astronomische verschijnsel plaatsvindt, vertelt de weerman aan zijn collega’s in de studio dat een zonsverduistering voor veel mensen een emotionele gebeurtenis is. Skilling heeft zijn zin nog niet afgemaakt, of hij krijgt zelf een brok in de keel.

Trending

De weerman excuseert zich voor zijn emotionele optreden, maar dat was nergens voor nodig. De kijkers smulden van Skillings oprechte reactie. Kort na het verslag was de weerman zelfs trending op Twitter. ‘Het enige dat beter is dan kijken naar de zonsverduistering, is kijken naar Tom Skilling die kijkt naar de zonsverduistering’, aldus zijn collega’s op Twitter. De weerman kondigde al aan dat hij ook weer aanwezig zal zijn bij de zonsverduistering van 2024. Daar kijken we nu al naar uit!