Friday the 13th

Horrorfans wachten al jarenlang op een nieuwe Friday the 13th-film, maar door rechtszaken wil het allemaal niet vlotten met de bloederige avonturen van Jason Voorhees. Om het allemaal nóg erger te maken is er wéér een zaak aan het rijtje toegevoegd. Gelukkig bestaan er al aardig wat films in de serie...

Gemaskerde killer Jason Voorhees zou een geduchte concurrent van Freddy Krueger en Michael Myers zijn, als er tenminste weer eens een paar goede films over hem zouden verschijnen. Voorlopig zit dat er helaas niet in. Regisseur Sean Cunningham was in een jarenlange rechtszaak verwikkeld met schrijver Victor Miller.

Article continues after the ad

Friday the 13th reboot?

Miller claimde dat híj Jason Voorhees, zijn moeder en Alice Hardy bedacht, en het verhaal van de eerste Friday the 13th schreef. Cunningham zegt dat Miller dat in opdracht van hém deed, dus dat Cunningham eigenlijk de baas is over de filmreeks. In 2018 verloor Cunningham een rechtszaak van Miller, maar daar ging hij weer tegen in beroep. Dat werd ingediend in 2019, en zolang er nog geen uitspraak is, is een nieuwe Friday-film geen steek verder.

Nu heeft Sean Cunningham óók een rechtszaak ingediend tegen Paramount Pictures en Warner Bros. Volgens de regisseur hebben de twee studio’s meer aan de Friday the 13th-reboot (2009) verdiend dan ze zeggen, en Cunningham wil dus óók meer geld zien.

Friday the Sint-Juttemis

Het probleem is dat Warner Bros. momenteel ook de rechten op de Friday the 13th-reeks heeft, en zij de komende tijd waarschijnlijk geen zin hebben om weer een deeltje te maken terwijl ze ruziën met Cunningham!

Hoewel heel wat mensen een nieuwe Friday the 13th willen zien (en maken!) zorgt de nieuwe rechtszaak waarschijnlijk voor alleen maar meer vertraging!