Na een aantal rustige jaren gaat Michelle Williams er weer helemaal voor in Hollywood. De Amerikaanse actrice -ooit doorgebroken in de tienerserie Dawson's Creek- speelt de hoofdrol in de film This Is Jane.

Article continues after the ad

Michelle speelt in het drama de oprichtster van Jane Collective, een ondergrondse organisatie die eind jaren zestig en begin jaren zeventig in Chicago abortussen aanbood. De film, onder leiding van Boys Don’t Cry-regisseur Kimberly Peirce, is volgens Deadline gebaseerd op het boek dat Laura Kaplan in 1995 schreef onder de titel The Story of Jane: The Legendary Underground Feminist Abortion Service.

Het verhaal is behoorlijk pittige kost en gaat over een activiste die in de jaren zestig in Chicago een groep vormde om voorlichting en advies te bieden aan Amerikaanse vrouwen die een abortus wilden laten uitvoeren, toen die procedure in de Verenigde Staten nog verboden was. De groep zou tot de legalisering van abortus in 1973 zo’n elfduizend abortussen hebben uitgevoerd.

De 37-jarige actrice Michelle Williams speelde recent in The Greatest Showman en I Feel Pretty. Momenteel is ze bezig met opnames van Venom en After the Wedding. Ook speelt ze nog de hoofdrol in de filmbiografie over Janis Joplin.